Véglegesítették a választási kollégiumokat

Véglegesítették a választási kollégiumokat
Maros megye – Véglegesítették Maros megye felosztását az uninominális kollégiumok kijelölésével megbízott parlamenti bizottság. A bizottság nyolc kollégiumot a képviselőház és négyet a szenátus számára jelölt ki.

A szerdán, július 16-án véglegesített felosztás szerint a szenátus számára kijelölt négy kollégium: Marosvásárhely, Segesvár-Marosludas- Dicsőszentmárton, Szováta és környéke, Maros és Görgény völgy- Nagysármás-Szászrégen. A képviselőház számára kijelölt nyolc kollégium: két kollégium Marosvásárhelyen és egy egy kollégium Segesváron, Marosludas-Dicsőszentmárton, Nagysármás-Maros völgye, Szászrégen-Görgény völgye, Szováta és környéke, Marosvásárhely környéke.

Eugen Nicolaescu liberális miniszter aki meghívottként vett részt a választási térkép véglegesítésében,  korrektnek tartja a felosztást és elítélte a PD-L hangoskodását, mely politikai alakulat is tagja volt a bizottságnak és megvolt a lehetősége, hogy kinyilvánítsa a felosztással szembeni álláspontját és szavazzon. „De a demokráciában a többség szavazata a döntő és ezt mindenkinek el kell fogadnia”, mondta Nicolaescu.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .