Végleges RMDSZ listák

Bihar megye – Véglegesítették az RMDSZ Bihar megyei és nagyváradi tanácsos jelöltek listáját. Az alábbiakban úgy a megyei, mint a nagyváradi lista első 12 helyén szereplők neveit közöljük.

Összesen 43 jelölt szerepel a megyei listán. Az első 12 jelölt: Kiss Sándor, Szabó Ödön, Bradács Aliz (Margitta), Kiss Sándor Elek, Gavrucza Tibor (Székelyhíd), Lőrincz Ottó, Oláh Sándor (Érbogyoszló), Sárközi Sándor (Nagyszalonta), Hodgyai Edit (Micske), Hasas János (Rév), Miklós János (Belényes), Csengeri Csongor Antal (Mihályfalva).

Mivel a fenti sorrend nem azonos az előválasztások után közölt listával Szabó Ödön megyei ügyvezető elnököt kérdeztük ennek okáról. Elmondta, hogy összehívták a körzeti elnökök konzultatív tanácsát, hogy közösen határozzák meg a végleges sorrendet a küldöttgyűlés határozata szerint. Ott ugyanis arról döntöttek, hogy az első öt helyen az előválasztásokon kialakult sorrendet veszik figyelembe, a továbbiakban a területi elvet veszik figyelembe.

Rangsorolás

A küldöttgyűlés határozata alapján rangsorolták az első helyre a megyei tanács elnökét. Mivel Sóki Béla nem mondott le a parlamenti mandátumáról, a helyére Lórincz Ottó nagyváradi plébánost jelölték, aki a katolikus egyház köztiszteletben álló jeles személyisége, és mihályfalvi származású, így képviselheti e régiót. A belényesi Miklós János is azért került a 11. helyre, hogy a belényesi medence képviselője lehessen. Előrébb került még az előválasztás után kialakult sorrendhez képest Sárközi Sándor is, aki akárcsak Cseke Sándor a nagyszalontai helyi tanácsba is jelöltette magát. Kettőjük megegyeztek abban, hogy az utóbbi a helyi tanácsosságot választja, míg Sárközi Sándor Nagyszalonta körzetét képviseli majd a megyei tanácsban.

Nagyváradi jelöltek

Nagyvárad Helyi Tanácsába 34 jelölés történt. Itt is a szabályzat szerint Biró Rozáliát rangsorolták az első helyre. A további 11 jelölt: Delorean Gyula, Pásztor Sándor, Huszár István Erik, Cseke Attila-Zoltán, Fleisz János, Szabó József, Sárközi Zoltán, Zalder Éva, Székely Lajos, Czvikker Katalin, Debreczeni Sándor. Mint megtudtuk, dr. Földes Béla azért nem szerepel a listán, mert a tanácsosi mandátuma összeférhetetlen lenne az igazgatói munkakörével.

Péter I. Zoltán