Végleges a Félsziget Park programja: 25 civil szervezet várja a félszigetezõket

Kreatív öltözködõsdivel, mobilis IQ teszttel és látványos fizikai kísérletekkel várja többek közt az érdeklõdõket a RODOSZ-KMEI sátor a Félsziget Fesztivál elsõ napján.

És õk csak az egyike a Félsziget Parkban bemutatkozó 25 civil szervezetnek és intézménynek, amelyek programjai már nyilvánosak a park.felsziget.ro oldalon.

APONT Csoportirányításával zajló Félsziget Parkos tevékenységek közt minden nap tucatnyi maguknak valót találhatnak a Félsziget látogatói. A  Kolozsvári Biológia-Ökológia Szakosztály segít saját parkunk kialakításában, a PONT Csoport sátrában meg lehet ismerkedni a WebEU online vetélkedõ nyertes csapatával, a Gazdasági Tanácsadó Klub segít a zsebpénz jobb beosztásában, Hargita Megye Tanácsának turszitikai sátrában bemutatkozik Székelyföld legendatérképe, a Rotaract többek közt baleset-szimulátorral gyûjt a Teleki Téka audio guide-jaira, míg az AIDÁ-val szoborrá reciklálhatják a fesztiválozók a hulladékokat.

A függõségekkel foglalkozó szervezetek drogprevenciós programjai, tájékoztató és tanácsadói tevékenységeik vagy a személyes tapasztalatok átadására építõ élõkönyvtár program révén az Independence Zone idén is kiemelten fontos szerepet játszik a fesztivál életében.

A Félsziget Fesztiválra augusztus 26-29. között kerül sor Marosvásárhelyen. A fesztiválon fellép többek közt a Korn, az Omega, a Europe és a Phoenix, Tricky, a Gorillaz Sound System, Dub FX, illetve a lemezlovasok krémje (Fedde Le Grand, az Above and Beyond, Mark Knight és Hernan Cattaneo).

A Félsziget Fesztivállal kapcsolatos információk a www.felsziget.ro oldalon olvashatóak. A fesztiválra az Eventim jegyterjesztõ hálózatában, a www.eventim.ro oldalon, illetve a www.felsziget.ro oldalon feltüntetett jegyterjesztõ helyeken lehet jegyet váltani.

A több mint hetven koncertet, 30 sportágat, filmeket, színházi elõadásokat, strandolást, extrém sportokat és rengeteg szórakozási lehetõséget kínáló Félsziget Fesztiválra elõvételben egy négynapos bérlet 199 lej, egy egynapos jegy 80 lej, míg a helyszínen 240 lejért lehet majd bérletet, és 100 lejért napijegyet váltani.

2010-ben a Coca-Cola mutatja be a Félsziget Fesztivált, a Kiss FM és a Prima TV

médiatámogatásával. Fõtámogatók: az Orange és a Ciuc – a fesztivál hivatalos söre.

Szervezõk: a Sziget Management és a MIÉRT. Társszervezõ: a Román Lottótársaság.