ERDON Helyi hírek

2008.02.20. 15:03

ANL lakások: Populista kormányrendelet

<p>Marosvásárhely - Terjedelmes sajtóközleményben bírálja Dorin Florea polgármester az ANL-s lakások kapcsán kiadott kormányrendeletet és ez által Borbély László területfejlesztési és középítkezési minisztert.</p>

A polgármesteri hivatal nem ellenzi az ANL-s lakások eladását de a polgármester szerint helyi önkormányzatok kellene döntsenek az eladás módozatáról. A populistának és kampányfogásnak titulált kormányrendelettel kapcsolatos kifogásai közé sorolható, hogy nem kérték ki a romániai municipiumok egyesületének a véleményét, nem vették számításba az a tényt, hogy az ANL-s lakások az önkormányzatok hozzájárulásával épültek és emiatt a lakások eladásából befolyt pénzek a helyi önkormányzatot illetik és nem a kormányt meg a szakminisztériumot.
A tőle megszokott módon, támadásba lendül és felkéri a municipiumok egyesületét, hogy óvják meg a szobanforgó határozatot. Nem feledkezik meg Borbély Lászlóról sem és ugyancsak a municipiumok egyesületének javasolja, ha a miniszter úr már kimerítette az állami alapokat, a helyi önkormányzatok szintjén szervezzenek gyűjtést az anyagi források hiányának kiegyenlítése végett. Kifejezte azon véleményét, hogy a miniszter ne avatkozzon bele a polgármesteri hivatalok és helyi tanácsok munkájában, önmaguk kivitelezzék a fiataloknak szánt lakásépítési stratégiát.
Dorin Florea jelenlegi polgármester a PD-L Maros megyei szervezetének elnöke és valószínű Borbély László vele kell majd megméretkezzen a polgármesteri szék elfoglalásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!