Véget ért az ötödik EU Tábor

„Közel 400 résztvevő vett részt az idei EU táborban. Ebből a számból 150 szabadon megpályázható hely volt bármelyik 17 évét betöltött fiatal számára. Ez a tábor az egyetlen fókuszáltan unióra koncentráló rendezvény, és ez jól van így” – ismertette Bodor László MIÉRT társelnök, a tábor főszervezője a rendezvény záró sajtótájékoztatóján.

„Nem koncertekben és külföldi zenekarokban gondolkodtunk, mint a Félsziget esetében, hanem felkészült oktatókra, kommunikálni vágyó politikusokra és professzionális előadókra, akik felnőttként tudnak tekinteni egy útját kereső középiskolás-egyetemista előtt.” – mondta.

 

„ Jövőre ugyanígy itt leszünk, szintén társszervezőként.  Három érvem is van az mellett, hogy ez a közös munka folytatódjon a MIÉRT-el.” – mondta a tájékoztatón résztvevő Szenkovics Dezső a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem titkára. „Először is az egyetemünknek van egy európai tanulmányok szakja, és ez a tábor 100%-osan erről szól, másodsorban itt Tusnádfürdőn ez egy jó hangulatú tábor, ahova jó visszatérni, harmadjára pedig olyan erdélyi sikertörténeteket ismerhetnek meg a diákjaink itt, amelyek ösztönzőleg hathatnak saját szakmai fejlődésük szempontjából.”

 

„Idén ragaszkodtunk hozzá, hogy szakemberek és szakpolitikusok is fajsúlyosan jelen legyenek a beszélgetéspanelekben, ugyanis ők azok, akiknek megbízható szakmai rálátásuk van az adott témára – olyan, amilyen egy politikusnak sohasem lehet.” – emelte ki Korodi Attila miniszter a sajtótájékoztató végén.