Véget ért a színházi fesztivál

Véget ért a színházi fesztivál
Péntek este befejeződött a nyíregyházi Mandala Dalszínház, az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség (NMD) és a Partium Alapítvány közös lebonyolításában zajlott VI. Nyári Színházi Fesztivál.

A várban összegyűlt érdeklődőket Borsi Imre Lóránt, a megyei RMDSZ ügyvezető alelnöke köszöntötte, majd a Mandala Dalszínház saját produkciójával, a Mikó István- Adamis Anna- Szekeres Géza szerzőtrió által jegyzett Egy tányér napfény című musicallel zárult az idei évad. Egy könnyed, vidám előadás volt, melynél azért – valljuk be őszintén – láttak sokkal színvonalasabb vagy emlékezetesebb darabokat is az elmúlt hetekben a nézők.

A helyszín a főváros piszkosszürke háztömbjei között megbúvó oázis, a Taormina kisvendéglő volt, melynek belső tere mediterrán hangulatot áraszt. Feltűnő a falfestés, amely Csontváry egyik leghíresebb képére emlékeztet. Hétfő este van, az üzlet szempontjából általában ez a leggyengébb nap. A személyzet két főből áll: a fiú, vagyis a szakács, és a lány, Bébé szolgálja fel az ételt, italt. Vendég sehol, legfeljebb az a néhány törzsvendég várható, akik életében ez a hely az amolyan menedék, a találkozási pont. Az érkező vendégek és a személyzet a darab szereplői, akik ezen a hétfői február 14-én, Valentin-napon megnyíltak egymásnak, akiknek megismertük az élethelyzetét, a sorsát.

Említést érdemel, hogy színpadra lépett Mikó István, valamint a váradi származású Szabó Anikó is.

Ciucur Losonczi AntoniusA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .