Véget ért a Házasság Hete kampány

Véget ért a Házasság Hete kampány
A február 7–14. között megrendezett Házasság Hete programsorozat kedden a végéhez ért. A záró rendezvényen értékelték a hét napos projekt eredményeit és kiosztották az érdemokleveleket.

 

 

A nagyváradi Bihar Megyei Tanács dísztermében tartották meg a Házasság Hete kampány záró rendezvényét, amelyen a résztvevők és a szervezők kiértékelték az egy hetes munka eredményét és kiosztották az érdemokleveleket. Mioriţa Săteanu, a Bihar Megyei Nőszövetség elnöke, a projekt koordinátora elmondta, hogy az ilyen jellegű kampányokra nagy szükség van, hiszen manapság a válások száma nagyobb, mint a házasságkötéseké. „A statisztikák sajnos csak azt mutatják meg, hogy egy évben hány válás van, arra már nem helyeznek hangsúlyt, hogy azt is kimutassák, mi az oka ezeknek. Azért fontosak az ilyen kampányok, hogy rávilágítsunk a házasság fontosságára és a problémák megoldására. Ez a hét a gyerekeknek és a fiataloknak is nagyon hasznos volt, hiszen ők alkotják majd a jövő családjait” – mondta el Mioriţa Săteanu. Alin és Crina Creţu pszichológusok, valamint Dan és Valeria Ionescu az Agape Egyesülettől az iskolákban folytatott tevékenységekről számoltak be: filmvetítéseket, pszichodráma foglalkozásokat, szerepjátékokat és beszélgetéseket tartottak, amelyeken a gyerekek, fiatalok szívesen közreműködtek.

 

Foglalkozások

 

Vura Ottilia pszichológus is beszámolt a Királyhágómelléki Református Egyházkerület és a Lámpás Alapítvány által szervezett tevékenységekről: a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban és a Szent László Római Katolikus Iskolacsoportban, valamint egy-egy zilahi és szatmári középiskolában is oktató tevékenységeket szerveztek. Emellett egy kerekasztal beszélgetést és egy szemináriumot tartottak a házasság témájában, valamint ökumenikus imát a Posticumban. Annak ellenére, hogy a Házasság Hete kampány ebben az évben lezárult, számos rendezvény még a jövő héten is folytatódni fog, valamint egyes szervezetek egész évben rendeznek a házasság témakörében foglalkozásokat. A beszámolók végén Dumitru Voloşeniuc, a megyei tanács alelnöke átadta az érdemokleveleket a program szervezőinek és a résztvevő iskolák igazgatóinak, diákjainak.

 

Nagy Noémi