Véget ért a fotótanfolyam

Véget ért a fotótanfolyam
Bihar megye – Egy kiállítással zárult csütörtök délután a váradi Gyermekváros és az Euro Foto Art Egyesület fotótanfolyama, melyet Tóth István fotóművész tartott gyermekeknek

Csütörtök délután egy kiállításmegnyitóval ért véget az az iskolásoknak szóló fotótanfolyam, melyet az Ingatlankezelőség által működtetett rogériuszi Gyermekváros és az Euro Foto Art Egyesület szervezett a nyári vakáció idején. A záróünnepségen részt vett Tóth István, az Euro Foto Art Egyesület vezetője, illetve a Romániai Fotóművészek Országos Szövetségének elnöke, Benyovszki Tünde, az Ingatlankezelőség aligazgatója, Mihaela Alexandru, a Gyermekváros vezetője, továbbá a tanfolyam résztvevői, szülők, barátok és ismerősök. Összesen hét gyermek sajátította el a fotózás alapjait, és a kiállított sikeres fotók alapján elmondható, hogy nem volt elfecsérelt idő a kurzuson való részvétel. A gyerekek többek között a fényképezés történetéről, a hagyományos és digitális fényképezőgépekről, a kompozíciók elemeiről szereztek ismereteket.
 

Okleveleket kaptak

Tóth István, a tanfolyam vezetője közölte, hogy a résztvevők nagy érdeklődést mutattak a téma iránt, így az eredeti programban nem szereplő témákról is beszélt nekik. A fotóművész arra biztatta a gyermekeket, hogy folytassák továbbra is a fotózást, és bátran merjék beküldeni műveiket különböző fotópályázatokra. Hozzátette: ha igénylik, akkor további tanfolyamot szervez a számukra. A tanfolyamon résztvevők nevében a gyerekek köszönetet mondtak Tóth Istvánnak a türelemért. Végezetül a tanfolyam végzősei kézhez kapták okleveleiket. A tárlatnyitón közreműködött Thurzó Sándor József brácsaművész, a Varadinum Vonósnégyes tagja.  A Vakáció elnevezésű kiállítás szeptember 25-ig látogatható.

Mészáros Tímea