Végéhez közelít az iskolaépület felújítása

Végéhez közelít az iskolaépület felújítása
A nagyváradi önkormányzat közleményében jelzi: a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium uniós pénzekből támogatott renoválása a végéhez közeleg, a munkálatok 75 százaléka elkészült.

 

 

A közlemény szerint csupán hat hónap maradt még hátra az átadásig, ugyanis a munkálatokkal a terveknek megfelelően haladnak, és hetvenöt százalékban végeztek ezekkel. A Regionális Operatív Program keretében finanszírozott, huszonnégy hónap leforgása alatt (2010 és 2012 májusa között) gyakorlatba ültetett, A Nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium felújítása tárgyú projekt összértéke áfával együtt 7,6 millió lej, melyből több mint 6 millió lej a vissza nem térítendő támogatás. A beruházás azt feltételezi, hogy felújítanak és korszerűsítenek 4631,8 négyzetméter beépített területet, új bútorokat, modern taneszközöket és felszereléseket vásárolnak a középiskolának, illetve két videovetítőt is beszereznek az oktatás minőségének növelése érdekében, rendbeteszik a közműhálózatot és a mozgáskorlátozottakra is gondolva rámpát szerelnek a bejárathoz.

 

Ez történt eddig

 

Eddig többek közt felszedték a régi padlót és kihordták a törmeléket, rendbetették az alagsorban lévő csöveket, tartószerkezetet építettek a liftnek, a pincében, a földszinten és az emeleten falakat bontottak le, majd megerősítették a betonszerkezetet, leverték a vakolatokat, majd festettek, rendbetették a padlót, felújították a pincében, az első és a második emeleten az elektromos hálózatot, valamint a villámhárítót is, a földszinten és a második emeleten modernizálták a vizesblokkokat.

Ugyanakkor az önkormányzat fejlesztési igazgatósága két előfinanszírozási kérvényt nyújtott be az illetékes hatóságokhoz, melyből 1,8 millió lej folyt be a polgármesteri hivatal kontójára, és hat kifizetési kérvény készült, 2,1 millió lej összértékben.

 

Ciucur Losonczi Antonius