Védjük a háziállatokat is

2Hozzászólás
Védjük a háziállatokat is
Az Országos Állat-egészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság arra hívja fel a figyelmet, hogy az extrém hidegben óvni kell a háziállatokat is.

Az állattenyésztőknek az ajánlja: biztosítsanak megfelelő szálláshelyet az állatoknak, mely védi őket a hidegtől és a hótól; gondoskodjanak megfelelő minőségű és minőségű élelemről és ivóvízről; ellenőrizzék, hogy az energiaforrások használható állapotban vannak-e; amennyiben azt tapasztalják, hogy romlik az állatok egészségügyi állapota, azonnal forduljanak állatorvoshoz, vagy a területi szakhatósághoz. Az élő állatokat szállítóknak azt tanácsolja: mellőzzék ezek szállítását amikor nagyon alacsony a hőmérséklet, erős szél fúj, vagy masszívan havazik; ügyeljenek arra, hogy a szállítással ne okozzanak sebeket vagy felesleges szenvedést az állatoknak; elindulás előtt ellenőrizzék, rendelkezésre áll-e megfelelő mennyiségű élelem és víz stb. A vásárokat szervezők pedig ügyeljenek arra, hogy a helyek, ahol tartják az állatokat, megfelelőek-e, van-e víz és élelem stb.

Címkék: , ,


2Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter