Védenünk kell természeti örökségünket

Marosvásárhely – Többet kell tennünk környezetünkért, így köszöntötte Borbély László, az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje, a Bernády Alapítvány elnöke, péntek délután a 7. Foto Natura nemzetközi természetfotó-kiállítás megnyitójára egybegyűlteket.

“Nagyon fontos odafigyelni a természetre, különösen most, hogy ilyen ütemben folynak az építkezések. Annak is megvan a saját logikája, hogy fejlesszünk, építsünk, de mindemellett figyelembe kell venni természeti örökségünket, óvnunk kell, hogy megmaradjon a maga szépségében. Nekünk marosvásárhelyieknek, vigyáznunk kell a Somostetőre, amelyet át akarnak vágni egy terelőúttal. Nem szabad engednünk, hogy a tölgymag-rezervátum ennek kárát lássa, ki kell találni egy más megoldást, mint ahogy ki kell találnunk a Maros-part fejlesztésére is egy természetbarát tervet” – mutatott rá Borbély László.

A tárlatmegnyitón  jelen volt Korodi Attila környezetvédelmi miniszter is, aki a fotókat végignézve elmondta, hogy cseppnyi normalitást hoznak ezek a képek az életünkbe. “Túl megszoktuk, milyen a betonrengetegben élni, egy ilyen kiállítás rádöbbent arra, hogy milyen fontos a természet és mennyire hajlamosak vagyunk elhanyagolni” – mondta Korodi Attila. A Bernády Ház tetőréri kiállítótermében kapott helyet a marosvásárhelyi Örökmozgó Természetjáró Egyesület, a Népújság, az Aquaserv Rt., a Maros Vízügyi Igazgatóság és a Megyei Környezetvédelmi Ügynökség támogatásával szervezett kiállítás, ahová 47 fotós több mint 300 alkotást küldött be, a legjobb 13-at díjazta a zsûri. A Foto Natura nemzetközi természetfotó-kiállítás május 10-ig megtekinthető.