VB-2018 – Ujjgyakorlatnak kell lennie

Vermaelen nyakában Eden Hazard, ők már látják a célt
Vermaelen nyakában Eden Hazard, ők már látják a célt - © Fotó: AFP
Szocsi – Belgium toronymagas esélyese a Panama elleni hétfői világbajnoki mérkőzésnek.

Sokan titkos, vagy tán nem is annyira titkos esélyesnek tartják a belga labdarúgó-válogatottat az oroszországi világbajnokságon. A belgáknál most olyan állomány jött össze, melynek tagjai szinte egytől egyig az európai topklubokban kergetik a labdát.

Ilyen például a Chelsea meghatározó játékosa, Eden Hazard, a csapatkapitány a közelmúltban éppen az angoloknak szúrt oda.

Nyerniük kell

– Az angoloknak tíz-tizenöt évvel ezelőtt volt egy aranygenerációjuk, de nem nyertek semmit. Azt gondolom, most nálunk is egy ilyen generáció van, a szurkolók, az újságírók, az egész ország azt akarja, hogy nyerjünk valamit – mondta a londoniak futballistája, aki a 2000-es évek elejének angol nemzeti csapatára, a David Beckhammel, Steven Gerrarddal és Michael Owennel felálló háromoroszlánosokra utalt.

A belgák hétfőn 17 órától Panamával kezdik meg a vébé-szereplésüket Szocsiban, és vaskos meglepetés lenne, ha nem győznék le ellenfelüket.

A riválisról is szólva: a világbajnoki selejtező CONCACAF-zónájában óriási meglepetésre a harmadik helyen zárt Panama, így története során először jutott ki a világbajnokságra. A vb-szereplést sztárjátékosok nélkül érte el a közép-amerikai ország. A panamai keret összértékét mindössze 8 millió euróra becsülik.

– ÉKN –


A svéd Lindelöf a Manchester United futballistája
Nyizsnyij Nov­gorod - Magasságbeli különbséggel biztosan számolhatnak a dél-koreaiak a Nyizsnyij Nov­gorodban rendezendő Svédország elleni világbajnoki csoportmérkőzésen, ugyanis az északiak jóval megtermettebbek átlagban, mint az ázsiaiak. Az F csoport második találkozójára hétfőn 14 órától kerü...