Vb-2018 – Pékerman: nagyszerű pillanatban jön a nyolcaddöntő

Akt.:
Vb-2018 – Pékerman: nagyszerű pillanatban jön a nyolcaddöntő
© Fotó: AFP
Moszkva – José Pékerman szövetségi kapitány szerint a kolumbiai labdarúgó-válogatott számára a lehető legjobb pillanatban jön az angolok elleni világbajnoki nyolcaddöntő, mert játékosai megfelelő önbizalmat szerezhettek erre a találkozóra.

“Az angolok számára nyilvánvalóan előnyt jelent, hogy az utolsó csoportkörben pihentethették legjobbjaikat, mert a vb-ken nincs sok idő a regenerálódásra a meccsek között. Ugyanakkor ezalatt mi döntő fontosságú mérkőzést vívtunk, amely nagy önbizalmat adott az egész csapatnak. Azt hiszem, tökéletes pillanatban várhatjuk ezt a találkozót, amelyen minden adott, hogy csodálatos futballt lásson a közönség” – mondta a hétfői sajtótájékoztatóján az argentin szakvezető, aki hazája válogatottjának kieséséről nem kívánt beszélni.

A 68 éves tréner jó hírrel is szolgált, ugyanis az egész vb-n sérüléssel bajlódó James Rodríguezről azt mondta: az MRI nem mutatott ki komoly problémát és még a játékosnak van másfél napja, hogy rendbe jöjjön a vádlija. Arra a kérdésre ugyanakkor nem válaszolt, hogy a négy évvel ezelőtti torna gólkirálya vajon képes-e végigjátszani 90 percet. Ahogy fogalmazott, a kezdőcsapatot egy órával a kezdés előtt árulja el.

“Rodríguez és Falcao nagyon fontos játékosok az együttes számára, de volt már példa arra, hogy nem játszottak, és akkor is versenyképes maradt a válogatott, amely nem csak kettejükből áll. Voltunk a legjobb tízben is a világranglistán, ami azt mutatja, az egész gárda stabil” – fejtette ki Pékerman, utalva arra, hogy akkor sem esik kétségbe, ha nem számíthat a Bayern München sztárjára. Esetleges pótlásával kapcsolatban azt a Luis Murielt említette, aki a harmadik csoporttalálkozón váltotta harminc perc után a megsérült Rodríguezt.

“Muriel jó lehetőség, ha James nem lesz bevethető, Szenegál ellen is kiválóan futballozott. Technikailag rendkívül képzett, így megvan minden képessége, hogy irányítani tudja a csapatot”. – mondta.

Pékerman arról is beszélt, azt tartja a legfontosabbnak, hogy sikerüljön helyzeteket kialakítani, illetve labdavesztés után hamar visszarendeződjenek. Azt is kifejtette, harcolni fognak azért, hogy minél többet legyen náluk a labda. A góllövőlistát öt találattal vezető angol Harry Kane semlegesítésével kapcsolatban úgy fogalmazott, nem szabad lehetőséget hagyni neki, jobb esetben már azt meg kell akadályozni, hogy labdát kapjon, mert utána nehéz megállítani.

“Kiskorunk óta arra vágytunk, hogy ilyen meccset játszunk. Fontos, hogy ennek minden pillanatát élvezzük, és ne nyomja ránk a bélyegét a tét” – mondta Radamel Falcao, akit egyáltalán nem zavart, hogy az angolok magukat tartják esélyesebbnek, ezt normálisnak nevezte, ugyanakkor szerinte ez a vb megmutatta, hogy nagyon kiegyensúlyozottá vált a mezőny, nincsenek nagy különbségek a csapatok között, mint régen.

“Megvan minden fegyverünk, hogy győzzünk”. – jelentette ki a futballista.

A jelenleg az AS Monacóban légióskodó Falcaót több angol újságíró is a szigetországban töltött gyengébb éveiről faggatta, amire ő úgy reagált, sem a Manchester Unitednél, sem a Chelsea-nél nem volt igazán jó, de az a múlt, s most csak az számít, hogy társaival együtt maximálisan felkészültek legyenek a nyolcaddöntőre.

Az angol-kolumbiai találkozó kedden – magyar idő szerint – 20 órakor kezdődik a moszkvai Szpartak Stadionban.

– MTI –