VB-2018 – Mit sütöttek ki a japánok ellen?

Pékerman alaposan felkészítette kulcsembereit is
Pékerman alaposan felkészítette kulcsembereit is - © Fotó: AFP
Szaranszk – José Pékerman csapatát biztos továbbjutóként emlegetik, de ettől még nem lesz könnyű dolguk.

Kolumbia 1962-ben szerepelt először világbajnokságon, legtovább pedig 2014-ben jutott, az ötödik helyen zártak akkor James Rodríguezék. A H csoportba besorolt együttes első ellenfele az oroszországi vb-n az a Japán lesz kedden 14 órától, mellyel már négy évvel ezelőtt, Brazíliában is találkozott a csoportkörben. Akkor 4–1-re győzték le a japánokat, valószínűleg ezzel az eredménnyel ezúttal is kiegyeznének a dél-amerikaiak.

Emlékezetes, hogy a brazíliai vb-ről a kolumbiai gólvágó, Radamel Falcao térdszalag-szakadás miatt lemaradt. Most azonban ott lesz a tornán, így James Rodríguezzel ütős kis párost alkothatnak majd. Falcaot, az AS Monaco 32 éves gólvágóját az idei szezonban többször is térdsérülés gyötörte, azonban 35 meccsen így is összehozott 24 gólt.

„Egy jó világbajnokságot szeretnék játszani, és segíteni társaimat, hogy az elődöntőbe vagy a döntőbe jussunk. Németország? Nagyszerű lenne ellenük játszani, de lépésről lépésre kell haladni” – mondta James Rodríguez, a Bayern játékosa a bundesliga.com-nak.

Komoly ellenfél

Japán számára nem ismeretlen a vb-k közege, hiszen már öt alkalommal (1998, 2002, 2006, 2010, 2014) lehetett részese a labdarúgás csúcseseményének. Komoly döntést hozott a Japán Labdarúgó-szövetség: két hónappal az oroszországi világbajnokság előtt megváltak a válogatott szövetségi kapitányától, Vahid Halilhodžićtől. A bosnyák tréner helyére Akiro Nishino került. A döntést azzal indokolták, hogy a játékosok már nem bíztak a 65 éves mesterben. Most kiderül, ilyen rövid idő alatt milyen összhang alakult ki az új mester és a labdarúgók között. A Kék Szamurájoknál egyértelműen Kagava Sindzsi a legnagyobb sztár, és minden nemzet jól tudja, ezt a csapatot sosem szabad félvállról venni.

– ÉKN –