Vb-2018: az oroszlán ugrani készül

A Tottenham Hotspur támadója, Harry Kane jó szereplést prognosztizál az angol válogatottnak a világbajnokságon
A Tottenham Hotspur támadója, Harry Kane jó szereplést prognosztizál az angol válogatottnak a világbajnokságon - © Fotó: AFP
Oroszország – Anglia 1966 óta nem tudott nyerni nagy tornán, de most sem más a célja a Southgate-csapatnak.

A mindig nagy elvárásokkal küzdő angol válogatott is ringbe száll a világbajnokság csoportküzdelmeiben, a „Háromoroszlánosok” hétfőn 20 órától Tunéziával csapnak össze a G csoportban.

Miért ne?

A labdarúgás őshazájának számító Anglia bajnoksága mindig a legerősebbek közé tartozott, futballszakmai és gazdasági értelemben is. Ennek ellenére csupán egy komolyabb tornát tudtak megnyerni a történelem során: 1966-ban Bobby Charltonék hazai pályán hódították el a vb-aranyat. Azóta a brit közvélemény mindig valami nagy eredményt vár el a válogatottól, nincs ez most sem másként.

Ha a közelmúlt eseményeit nézzük, az angolok Szlovákia, Szlovénia, Skócia, Litvánia és Málta mellett veretlenül futottak be a selejtezőcsoport első helyére. Gond nélkül oldották meg a feladatot, de hiába jött össze rendkívül simán a kijutás, azért voltak negatív hangok Angliában. Igazi vezéregyéniséget, és jól kivehető stílust hiányolnak Gareth Southgate szövetségi kapitány kritikusai, mert sokan úgy vélik, támadásban kevés az ötlet és a kreatív megoldás. A védelemre viszont senkinek nem lehet egy rossz szava sem, hiszen az utóbbi időben alig kaptak gólt, pedig játszottak Brazíliával, Németországgal vagy épp Hollandiával is.

Azt hiszem, képesek vagyunk megnyerni a trófeát”

– jelentette ki a 23-szoros válogatott támadó, Harry Kane, akit májusban neveztek ki a válogatott csapatkapitányának. – Természetesen erre mást is esélyesnek tartok, de nem tudok arra gondolni, hogy az angol válogatott ne érhetne révbe, 1966 után másodszor. Nem mi vagyunk a favoritok, de a szezon előtt arra sem gondolt senki, hogy a Liverpool bejut a Bajnokok Ligája döntőjébe – elmélkedett Kane.

Khazri a legveszélyesebb

Tunézia leghíresebb játékosa Khazri, aki a Sunderland alkalmazottja, de a Rennesnél szerepel kölcsönben. Az előző szezont 9 góllal zárta 23 mérkőzésen, és két gólpassz is fűződik a nevéhez.

ÉKN


Berlin - Hatalmas csalódásként és címvédőhöz méltatlan teljesítményként értékelte a német sajtó a válogatott vereséggel végződött vasárnapi bemutatkozó mérkőzését az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. A Mexikótól elszenvedett 1-0-s kudarcról a legnagyobb német lap, a Bild az első oldalán Jo...

Budapest/Moszkva - A címvédő Németország nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott vasárnap Mexikótól a moszkvai Luzsnyiki Stadionban, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság F csoportjának első fordulójában. A csereként pályára lépett mexikói Rafael Márquez ötödik világbajnokságán kapott lehetőséget, é...