Vasúti közlekedés hidegben, melegben

Extrém melegben a vasúti sínek "púposodhatnak". Illusztráció
Extrém melegben a vasúti sínek "púposodhatnak". Illusztráció
A CFR közleménye szerint a vasúti közlekedés a téli útviszonyoknak és körülményeknek megfelelően zajlik, egyes szerelvényeknél késés tapasztalható. Szakértőt is megkérdeztünk a témában.

A Román Államvasút (CFR) vezetősége által kiadott közlemény szerint az ország teljes vasúti hálózatán téli körülmények között zajlik a közlekedés, egyes szerelvényeknél késés tapasztalható, a közlekedési sebességet a talajszinten mért hőmérséklethez igazították. Az utazóközönséget és az áruszállítást illetően nincsenek lezárt vasúti szakaszok, a CFR-alkalmazottak állandó jelleggel ellenőrzik a sínek, a váltók és egyéb mechanikus berendezések állapotát.

Amikor a sín púposodik

A témával kapcsolatban megkérdeztük az érmihályfalvi Bíró Károlyt, aki ma már nyugdíjas, de korábban évtizedekig mozdonyvezetőként járta az országot. Elmondta: nem csak az extrém hideg, de az extrém meleg is befolyásolja a sínek állapotát. Télen törékennyé válnak (főleg a hegesztéseknél), illetve jég és hó kerülhet a váltókba, ami nyomán a szerelvények irányváltását befolyásoló sín-részek nem zárnak megfelelően. Sebesség korlátozását kiváltó alacsony hőmérséklet a mi vidékünkre nem jellemző (tehát a jelenlegi éjszakai -6 – -10 °C nem indokolja), a közlemény például a székelyföldi állapotokra utalhat, melyek befolyásolják az országos vonatjáratok menetidejét is. Nyáron a váltókkal jellemzően nincs gond, ellenben a sínek a meleg miatt “elgörbülhetnek”, kiterjednek, változik a sínpár két alkotója közötti távolság (szakzsargonban: a sín púposodik). A haladási sebességet 100 km/h-ról 80-ra esetleg 60-ra korlátozhatják indokolt esetben, a hőmérsékletet pedig a sínek mentén elhelyezett talaj menti mérőpontokon ellenőrzik.

Rencz Csaba

Címkék: , ,