Vasutat, repteret is érintő közúti fejlesztések

Ilie Bolojan
Ilie Bolojan
Három infrastrukturális fejlesztésről számolt be tegnapi sajtótájékoztatóján Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere. Két új bekötőút épül, és lesz útszélesítés is, például új bekötő utat építenek a nemrég elkészült Nagyvárad-Szentandrás összekötő úthoz.


A Nagyváradot Biharpüspökivel összekötő négysávos autót kétsávosra szűkül a város határában az úton áthaladó vasúti felüljáró hídlábai miatt, és ezt a szakaszt is négysávosra kell bővíteni, mert amiatt a rövid kétsávos útszakasz miatt már most is meglehetősen nagyok a torlódások. Mivel remélhetőleg hamarosan elkészül az összeköttetés Nagyvárad és az észak-erdélyi autósztráda között, ez azt jelenti, hogy a Püspöki út lesz a városba ki- és bevezető legforgalmasabb út, ezért nagyon fontos, hogy addigra elkészüljön ez az útszélesítés. Mindezt Ilie Bolojan polgármester fejtette ki tegnapi sajtótájékoztatóján, amelyen közölte: jelenleg négy méter az átjáró alatti magasság, de az átalakítás után ez öt méter lesz, így a teherautók is korlátozás nélkül áthaladhatnak majd alatta. Az elképzelések szerint az út közepére egy pillért építenek, amely elválasztja majd egymástól a menetirányokat, továbbá tartani fogja a vasúti felüljárót, így a felüljáró két oldalán vékonyabb hídlábak lesznek, ez teszi majd lehetővé az út kiszélesítését. Ennek a munkálatnak a becsült értéke egymillió euró, és várhatóan három hónapon belül elkészül a hatástanulmány. A dokumentáció és a különböző engedélyek beszerzése után átadják a teljes dokumentációt a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaságnak (CNAIR), amely lebonyolítja a kivitelezést. Kérdésünkre válaszolva Ilie Bolojan elmondta, hogy a munkálatok ideje alatt nem áll majd le a vasúti forgalom, hiszen ideiglenes híd felszerelésével megoldható lesz a vonatok közlekedése az útbővítés ideje alatt is. A polgármester elmondta, hogy legkésőbb jövőre elkészül ez a beruházás.

Új összekötő út

A továbbiakban arról számolt be a vározvezető, hogy egy új bekötő utat építenek a nemrég elkészült Nagyvárad-Szentandrás összekötő úthoz. Jelenleg Szentandrás felől jőve az új úton a Cazaban utca és a város körgyűrűje kereszteződésében lévő körforgalomnál a vasúti síneken áthajtva lehet behajtani Nagyváradra. Ezen a ponton elég nagy szokott lenni a torlódás, ez indokolja egy új bekötőút építését. A projekt egy 973 méteres új út építését vázolja fel, mely út a Sebes-Körös partján halad át mind a vasúti híd, mind pedig a közúti híd feljárója alatt, elvezet az autóiskola területe mellett, majd az ottani benzinkút mögött továbbhaladva fut bele a Cazaban utcába, de a töltőállomás és az Őssi piac között lesz egy leágazás is balra, amelyen a körgyűrűre lehet majd ráhajtani. Bolojan hozzátette, hogy a két aluljáró hossza 32, illetve 34 méter, az aluljárók magassága 3,5 méter. Vagyis ezen az úton a kis gépjárműforgalom bonyolódik majd, míg a nehézgépjárművek továbbra is a már létező útszakaszt használják majd. Bolojan kijelentette, hogy a beruházás elvégzéséhez néhány telket ki kell majd sajátítani, de épületek nem esnek majd áldozatul az útépítésnek. Elmondta továbbá, hogy az elképzelések szerint nyárára elkészül a teljes dokumentáció. A beruházásra Szentandrás önkormányzatával közösen keresnek uniós finanszírozási lehetőséget, amennyiben viszont nem járnak sikerrel, akkor a két önkormányzat saját forrásból végzi el a kivitelezést.

Letakart út

Új összekötő út létesül a nagyváradi körgyűrű és az Arad felé vezető DN79 országút között, jelentette be Ilie Bolojan tegnapi sajtótájékoztatóján. Az új összekötő út az ócskapiac, az Európa lakópark és a Rulikowski temető kereszteződésében lévő körforgalomból fog kiindulni és az Era Shopping Center déli oldalánál fut majd bele az országútba. Az ócskapiac és a bevásárlóközpont mellett már meglévő útszakaszokat egy 700 méter hosszú új szakasz megépítésével kötik össze. Mivel az új út a repülőgépek leszállási övezetében lesz, ezért az Országos Légügyi Hatóság csak két feltétellel fogja jóváhagyni a beruházást: ha a leszállási övezetbe eső útszakaszt lefedik, és ha az útszakasz a leszállópálya szintje alatt lesz. Bolojan elmondta, hogy nem csak maga az út, de az azon haladó teherautók teteje is alacsonyabban kell legyen a leszállópálya szintjénél, ami nem jelent majd gondot, mert ott a talaj amúgy is mélyebben van a leszállópálya szintjénél. Az útszakasz befedésére pedig azért lesz szükség, hogy az ott közlekedő autók fényei ne zavarják a repülőtér jelzőfényeit. Bolojan hozzátette, hogy az utat betonnal, fémmel is be lehet fedni, ez még nincs eldöntve, majd jelezte, hogy nem újdonság az, hogy repterek közelében közutak haladnak, a fő az, hogy az említett két szabályt betartsák. Mint mondta, most a geológiai és topográfiai tanulmány elkészítése folyik, remélhetőleg ezek két hónapon belül elkészülnek, és amennyiben megszerzik a légügyi hatóság jóváhagyását is, akkor erről és a másik két említett projektről is szavazni fog a helyi tanács.

Pap István