Vasárnap zárta kapuit a 10. EU Tábor

Vasárnap zárta kapuit a 10. EU Tábor
Július 7-én zárta kapuit a 10. EU Tábor. A Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ Főtitkársága és a Sapientia EMTE kolozsvári karának szervezésében megvalósult marosfői tábor idén a „Változó Európa, változó Erdély” mottó jegyében zajlott.

A magas színvonalú szakmai előadások, szekcióülések, beszélgetések és workshopok mellett csapatjátékok során ügyességüket, kitartásukat és kreativitásukat is összemérhették. A csapatvetélkedő nyertesesei Winkler Gyula és Sógor Csaba EP képviselők által felajánlott brüsszeli utat nyertek.

Az eredményhirdetést követően a regionalizáció témakörében zajló szombati napot DJ BRNY zárta. A táborlakóknak vasárnap már a pakolásról szolt, nehéz szívvel búcsúztak a marosfői EU tábortól.

Jakab Adorján, a MIÉRT elnök-helyettese, ugyanakkor a tábor főszervezője elmondása szerint az EU Tábort a 10-es évfordulóhoz méltóan sikerült megfűszerezni. „Fontosnak tartom, hogy a fiataloknak megteremtsünk egy olyan környezetet, ahol közelebb kerülhetnek az ifjúságpolitikához, a változó Erdélyhez és változó Európához.” – emelte ki, majd hozzátette: „sikeres tábort zártunk, ahol nem csak a résztvevők és szervezők, hanem meghívottaink is remekül érezték magukat!”

A 10. EU Tábor társszervezői a Kós Károly Akadémia, az Európai Tanulmányok Központ (CES – Centre for European Studies), az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság, Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Ifjúsági Alapítvány, valamint a Gyergyó Területi Ifjúsági Tanács (MIÉRT tagszervezet), támogatói az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala és a Communitas Alapítvány.

Jövőre ugyanitt, ugyanekkor!

EU Tábor Sajtóiroda

2013. július 8.

Marosfő

Címkék: , ,