videó bíró

2021.01.04. 19:07

Már a jelenleg futó idényben is alkalmaznák a VAR-t a Román élvonalban

Jósa Attila

Az Agerpresnek adott nyilatkozatában a Román Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) főtitkára, Justin Ştefan elmondta, a bajnokság televíziós közvetítési jogait birtokló cég készen áll arra, hogy beszerezze a videobíró-technológia bevezetéséhez szükséges berendezést, amelyet tesztjelleggel már a jelenlegi szezonban is alkalmazhatnának, a 2021-2022-es idénytől pedig már az összes első osztályú mérkőzésen rendelkezésre állna. Ştefan közölte, január folyamán kiderül, hogy a Román Játékvezetői Testületnek (CCA) mennyi időre van szüksége a bírók megfelelő szintű felkészítéséhez, elmondása az idei szezonban is túl sok olyan játékvezetői tévedés történt, ami indokoltá tenné a VAR mielőbbi bevezetését, ezzel is javítva a bajnokság megítélését.

A főtitkár kitért a gólvonal-tehnológia alkalmazásának lehetőségére is, ami a magas költségek miatt egy ideig még biztosan várat magára (a gólbíró-tehnológia nem része a VAR „csomagnak”), klubonként 3-400 ezer euró túl nagy terhet jelentene a jelenlegi körülmények között.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában