Varujan Pambucciannal és Kelemen Hunorral találkozik Ludovic Orban az új kormány beiktatása előtt

Ludovic Orban
Ludovic Orban
A kisebbségek parlamenti csoportjának vezetőjével, Varujan Pambucciannal és az RMDSZ szövetségi elnökével, Kelemen Hunorral találkozik Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, hogy az új kormány beiktatásának szavazásáról tárgyaljanak – nyilatkozták az AGERPRES hírügynökségnek parlamenti források.

 

A két találkozóra a parlament két házának együttes ülése előtt kerül sor, amelynek során a plénum szavaz majd az új kormány beiktatásáról.
Múlt héten Ludovic Orban bejelentette, hogy tárgyalni fog a parlamenti frakciókkal, hogy ne hagyják jóvá a Dăncilă-kabinet beiktatását. Vasárnap azt nyilatkozta, hogy felszólítják a kisebbségek képviselőit, az RMDSZ-t, azokat a parlamenti képviselőket, akik még használják a fejüket és érdekli őket Románia sorsa, hogy ne szavazzák meg a kabinet beiktatását.

‘Az országos politikai tanácsban úgy döntöttünk, hogy nem szavazzuk meg a Dăncilă-kabinet beiktatását. Felszólítjuk a kisebbségek képviselőit, az RMDSZ-t, azokat a parlamenti képviselőket, akik még valamennyire használják a fejüket és érdekli őket Románia sorsa, hogy hasonlóképpen cselekedjenek’ – mondta Orban, aki úgy fogalmazott, hogy a Dăncilă-kabinet beiktatásával ‘de facto Liviu Dragnea lesz Románia miniszterelnöke’.

www.agerpres.ro