Városvezetők és vállalkozók közös dolgaikról

Városvezetők és vállalkozók közös dolgaikról

Bihar megye – Az évek óta tartó hagyományhoz híven Érmihályfalva elöljárósága ez év elején is fogadást adott a helyi és a városban érdekelt vállalkozók részére. Volt aki visszatérőként, volt aki először volt jelen.

A találkozó célja, mint minden évben, az együttgondolkodás, a közös gondok és tervek megbeszélése volt. Kovács Zoltán polgármester köszöntötte a vállalaltok, cégek képviselőit, a magánszemélyként vállalkozást működtetőket, továbbá a képviselőtestület tagjait, és nem utolsó sorban a Polgármesteri Hivatal alkalmazottait, akik előállították az összejövetel kulináris részének

„tartozékait”. A polgármester azt kívánta 2008-ra mindenkinek, hogy „aki elad, az drágán adjon, aki vásárol, az olcsón vásárolhason, aki szép terveket sző, annak azok válljanak valóra, de aki rosszakat, azt ne hallgassa meg az Isten”, s ehhez kérte a meghívott felekezeti vezetők közül egyedüliként megjelent ortodox lelkész imáját.

Jót, s jól

Az önkormányzat elsődleges terve, hogy jól költsék el az infrastrukturális beruházásokra előirányzott 12,5 millió eurót, és sok egyéb mellett az iskolák további fejlesztésére is gondot fordítanak. További jókívánság volt, hogy a cégvezetők úgy működtessék cégeiket, nehogy egy is bebukjon, a kivitelezők jót és jól dolgozzanak, a munkásoknak nagy fizetésük, pénzüknek vásárlóereje legyen. Kovács Zoltán szerint 2008 nem lesz könnyű év, de nem is a legnehezebbek közül való, hiszen sok pénz hasznos elköltésére nyílik lehetőség. A jókívánságokat és a stílszerű koccintást falatozás követte, közben pedig meg lehetett beszélni a városvezetők és a vállalkozók közös dolgait.

 

Rencz Csaba