Városvezetők beszámolója a közgyűlésen

Nyakó József már most bejelentette: indul a polgármesteri tisztségért
Nyakó József már most bejelentette: indul a polgármesteri tisztségért
Bihar megye – Az érmihályfalvi RMDSZ-szervezet pénteken este tartotta közgyűlését, melyen a város vezetői beszámoltak elmúlt évekbeli tevékenységükről. A szervezet elnöke bejelentette: polgármesterjelölt lesz.

 

 

Az érmihályfalvi RMDSZ-szervezet április 15-én tartja előválasztását, és ennek egyik előkészítő lépéseként került sor arra a közgyűlésre, melyet pénteken koraeste tartottak a kultúrház nagytermében. Nyakó József helyi elnök köszöntő szavai után a gyűlésvezetői teendőket Kiss Sándor Elek, a megyei szervezet ügyvezető alelnöke látta el. Elsőként Kovács Zoltán polgármester olvasta fel tevékenységi beszámolóját, utána dr.Bokor Apor alpolgármester, őket követően pedig a tanácsosok (kik közül hárman nem voltak jelen, távollétükben munkájukat a szakbizottsági elnökök ismertették). A fórum résztvevői titkos szavazáson nyilváníthattak véleményt a városvezetők beszámolójáról/munkájáról. Míg a szavazatszámlálók összesítették a voksokat, hozzászólásokra került sor.

 

Elutasított beszámolók

 

Ezek során időnként feszült hangulat alakult ki, személyeskedésektől sem mentes vélemények is elhangzottak. Adott pillanatban Nyakó József bejelentette: jelölteti magát polgármesternek az előválasztáson. Ezután olyan vélemények is elhangzottak, hogy mivel a helyi szervezet április 5.-t jelölte meg, mint a polgármesteri és tanácsosi tisztségre aspirálók jelentkezési határidejét, az összejövetel ne alakuljon át beszámoló közgyűlésből kampányrendezvénnyé, mert utóbbinak még nincs ideje. Közben a szavazatszámlálók bejelentették, hogy egy érvénytelen mellett a 48 érvényes voksból a polgármesteri és alpolgármesteri beszámoló hajszálra ugyanannyit kapott: 21 igen és 26 nem. Ugyancsak elutasították a távol maradt tanácsosok munkájának értékelését. A gyűlésen megválasztották a megyei közgyűlés 23 delegáltját is.

Rencz Csaba