(Város)Részek Viadala Érmihályfalván

(Város)Részek Viadala Érmihályfalván
Érmihályfalván hagyományteremtő szándékkal első ízben szervezték meg a hét végén a Részek Viadala című versenyt, melynek lényege a családias hangulat, a szórakozás, a közvetlen baráti kapcsolatok ápolása volt.

A “részek” a városrészeket jelentették, a csapatokat szavazókörzetenként szervezték meg. Így összesen hét gárda mérhette össze tudását, ügyességét, leleményességét egyrészt megszokottnak mondható versenyszámokban, például focitornán, kerékpáros vetélkedőn, kutya-szépségversenyen, ám a jó hangulatról egy sor igen meghökkentő, ugyanakkor szórakoztató próbatétel is gondoskodott, úgy mint reggeli disznófogás pálinkaivás után, lógyorsulási verseny, festőlétrás futam, dobszóló sörhason, elméleti horgászverseny.

Reggeli pálinkázás

A viadal szombaton kezdődött, amikor a focipályán a kispályás labdarúgó torna zajlott, s amit a Százhold nyert meg a Központ és a Kisújváros-Nagyújváros előtt (további csapatok: Bank utca, Morgó-Tábla, Derík-Lucernás, Dihenes). Vasárnap kora reggel a 3 fős csapatok fejenként egy-egy deci pálinka legurítása után “szabadtéri disznófogásra” (nem vágásra) indultak, ezt ismét a Százhold nyerte. Napközben volt olyan versenyszám is, a kesztyűbe dudálás, melyről a benevezettek is csak az utolsó pillanatban tudták meg, mit is rejt valójában az elnevezés. A részletekre visszatérünk.

Rencz Csaba