Városnapi zsibongás Nagykárolyban

Már pénteken, augusztus 24–én este álltak a sátrak Nagykároly központjában. Számtalan árus, nemcsak helybeli, hanem az ország több pontjáról érkező is, hatalmas üzleti lehetőséget lát a kétnapos városnapi akcióban.

Nagykároly. Szombat délután, ünnepélyes megnyitóval, mazsorettfelvonulással és fúvószenekari koncerttel veszik hivatalosan is kezdetüket Nagykároly Napjai. A városnapi ünnepségekre évek óta augusztus végén kerül sor, de csak néhány éve rövidítették időtartamát két napra, a kezdeti három napos fesztivál helyett.

Szombaton változatos programokkal várják a látogogatókat: a nagyszínpadon egymást érik a zenés produkciók, de a népzene kedvelőit sem hagyják unatkozni, ugyanis a Polgármesteri Hivatallal szembeni folkszínpadon, augusztus 25–e a magyar és a cigány népzenéé. A folkszínpados programokat a Rekettye Kulturális Egyesület szervezi.

A nagyszínpadon a Művelődési Ház által összeállított programok sorában karatebemutató is lesz, majd ezt követően este 8 órától koncertekre kerül sor. Bár délelőtt borongós volt az időjárás, a szervezők bíznak benne, hogy később elvonulnak a felhők.

Először a nagykárolyi In Extenso zenekar lép fel 8 órai kezdettel, majd a magyarországi Emilio zenél 20.50–től. A bukaresti Simplu koncertje 21.40–től veszi kezdetét. 22.40 Auth Csilla énekel, majd a fellépők sorát a bukaresti Pro Consul zenekar élőzenés koncertje zárja.

A nagyszínpados programokkal párhuzamosan, 17 órától zajlanak az események a folkszínpadon is, ahol kézművesfoglalkozásra és közös táncolásra is lehetőség nyílik. Este 23 óra után a Művelődési Házban táncházat tartanak, amelyre mindenkit szeretettel várnak.

Letölthető:
Nagykároly Napok Program aug.25 [pdf – 1,0MB]
Nagykároly Napok Program aug.26 [pdf – 1,0MB]