Városnap más elgondolásban

Városnap más elgondolásban

Idén nem folytatják a 2–3 napos városnapi ünnepségek hagyományát Szatmárnémetiben, hanem Szatmári Kulturális Napok néven öt hónapon át lesznek különböző rendezvények a megyeközpontban.

Sajtótájékoztató keretében tegnap hivatalosan is ismertették a Szatmári Kulturális Napok programjait. A polgármesteri hivatal és a városi tanács közösen döntött abban a tekintetben, hogy 2008–ban egészen más rendezvénysorozatot szerveznek, szakítva a 2–3 napos városnapi ünnepélyek hagyományával. Fátyol Rudolf, a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia igazgatója európai szintű gondolkodás tanúságaként minősítette a városvezetők idei programajánlatát, amely öt hónapos látni– és hallanivalóval várja a nagyközönséget. A Szatmári Kulturális Napok rendezvénysorozat május 16. és október 16. között lesz, zenei és színházi fesztivállal, valamint kiállításokkal.

Első nap

Már az első nap, május 16–án változatos programkínálattal várják az érdeklődőket a szervezők: Szatmárnémeti újközpontjában este 8 órai kezdettel fellép az Iris és a Uriah Heep együttes. Szintén ezen a napon adják át hivatalosan a Corneliu Coposu sétányt is, valamint a Strand utcában található Kézműves Alkotói Házat. Szintén május 16–án G. B. Pergolesi Stabat Materja hangzik el a szatmárnémeti Római Katolikus Székesegyházban. A Szakszervezetek Mûvelődési Házában „Nemzetközi Multikulturális Fesztivál” kezdődik, amely egészen május 25–ig tart Ugyancsak az első nap nyílik meg az immár 5. alkalommal megrendezésre kerülő Mesterségek Vására, romániai, magyarországi és ukrajnai résztvevőkkel. Május 16. és 18. között „Párhuzamos Sajtóértekezlet” címmel irodalmi megemlékezések is lesznek. Az öt hónapig tartó rendezvénysorozat több mint száz programot foglal magába.

Címkék: ,