Várják a PET CT vizsgálatot

Várják a PET CT vizsgálatot
A napokban találkoztunk Varga Kevinnel, azzal a köröstarjáni kisfiúval, akinek az esetéről többször is olvashattak már portálunkon. Vidám, mint mindig és sokkal mozgékonyabb, mint legutóbbi találkozásunkkor, ugyanis időközben egy speciális hevedert kapott, mely megfelelő tartást biztosít a csípőizület számára.

Mint arról már írtunk, a négy és fél éves kisfiú csípőjét rosszindulatú daganattal műtötték meg.Tavaly kiderült, hogy áttét képződött a szervezetében, így pár héttel ezelőtt újabb kemoterápiás kezeléssorozatot kezdett el – ez immár az ötödik az eltelt két és fél év alatt.

Most is azt várják, hogy megkapja a támogatást a PET-CT vizsgálathoz, mely elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy kiderüljön, vannak-e még rákos sejtek a kisfiú szervezetében. Ennek a vizsgálatnak az eredményétől függ, hogy folytatnia kell-e a kezelést, vagy nem.

Mint arról februárban is írtunk, az eltelt évek alatt Kevin anyukája feladta az állását, jelenleg az 500 lejes rokkantsági nyugdíjból, a 91 lejes gyermekpótlékból, valamint az édesapa hétszáz lejes fizetéséből élnek. A gyermek betegsége miatt a költségeik hónapról hónapra jóval túlhaladják bevételeiket, tavaly el kellett adniuk a házukat is Tarjánban, az édesapa szüleihez költöztek.

Folytatjuk a kisfiúért szervezett gyűjtést. Aki segíteni szeretne, elhozhatja az adományt szerkesztőségünkbe (Dacia sugárút 34. sz.), vagy átutalhatja a Transilvania Bankban nyitott számlára: RO02BPRL00501201L96201XX. A számla Varga Gabriela, a kisfiú édesanyjának a nevén van. Továbbra is tájékoztatjuk majd olvasóinkat a fejleményekről.