Varázslatos boszorkánytalálkozó Székelyhídon

Varázslatos boszorkánytalálkozó Székelyhídon
Bihar megye – A Harry Potter-regényekből ismert Roxfort varászlóiskolában sincs talán annyi boszorkány, amennyi összegyűlt szombat este Székekyhídon, a Tini Dance Center tánciskola Boszi-bulijára.  

Világító töklámpások, őszt idéző színes falevelek, hátborzongató zenék adták a díszletet a boszorkányok találkozójához, s a meghívásnak igen sok seprűs eleget is tett. A nézőtér is megtelt szülőkkel, családtagokkal, és a „vérfagyasztó” eseményekre kíváncsi érdeklődőkkel, akik a program első részében a Tini Dance Center (TDC) tánciskola székelyhídi, szentjobbi, szalárdi és szalontai táncosainak műsorát láthatták. Szünetben tovább folyt a zene általi hátborzongatás, a folyosón pedig egyre több boszorkány tűnt fel, akik a boszi-szépségversenyre érkeztek seprűiken.

 

Korszerű banyák

Erdei Katalin, a TDC vezetője mutatta be a zsűrinek a rémísztőbbnél rémísztőbb fazonokat. Egyikről megtudtuk például, hogy azért zöld az arca, mert sok békát evett, egy másiknak azért volt rövid a seprűnyele, mert egyébként manókkal takaríttatja a lakását, a seprű csak együléses járműként szolgál. Akadt olyan is, akiről első ránézésre nehéz volt eldönteni, hogy eredetileg lány vagy fiú (!?) boszorkány-e? A megjelenés mellett a tánctudást is értékelte a zsűri, utóbbiban nagyon korszerűek voltak a vasorrúak, hajszálnyira úgy ugrándoztak, sikítoztak, mint a mai fiatalok. Míg a zsűri meghányta-vetette a látottakat (ki a legszebb – vagy legcsúnyább?), táncosok varázsolták el a közönséget.

 

Boszorkányos végeredmény

A zsűri boszorkánykonyhájában megszületett eredményt Sóki Béla parlamenti varázsló, akarom mondani, képviselő hirdette ki. A tökjó ítészeknek volt annyi sütnivalójuk, hogy egy boszival sem húztak újjat, mindenki nyertes lett, viszont varázslatos ügyesség kellene ahhoz, hogy a rendelkezésre álló helyen minden nevet felsoroljunk. Nem kevésbé varázslatosak voltak az ajándékok, elég, ha csak a csokiból készült üvegszemeket megemlítjük… A sütőtökversenyt a székelyhídi Táncmanók nyerték, a tökük nem kevesebb, mint 45 kilogramot nyomott! „Arra születtünk, tiszta legyen még a szívünk / s játszunk még tovább, játszunk még tovább” – hangzott fel a fináléban az LGT dala, mielőtt a szervezők varázslatos éjszakát kívánva mindenkit szélnek eresztettek.

 

Rencz Csaba