Váratlan váradi focifordulat!

Váratlan váradi focifordulat!
Szerda délelőtt rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a Nagyváradi Bihar FC labdarúgóklub elnöke. Bejelentette, hogy a két bihari, a tavaly a II. Ligában szerepelt együttes az új idényben egyesíti erejét.

A bihari, illetve váradi labdarúgást érintő nagy horderejű tájékoztatón a Bihar FC klub elnöke, Şerban Morcan és Ovidiu Mureşan nagyváradi alpolgármester, valamint Gavrilă Ghilea vállalkozó, a Félixfürdői Luceafărul tulajdonosa, illetve az írott és elektrónikus média helyi képviselői vettek részt. Morcan klubelnök bejelentette, hogy a Bihar FC és a Luceafărul klubok együttműködési szerződést kötöttek, és a jövőben egyetlen csapat, a Nagyváradi Bihar FC néven szerepelő legénység képviseli majd városunkat a labdarúgó második ligában. – Versenyképes, fiatal játékosok alkotta együttes kialakítása volt a célunk, amellyel legkésőbb két-három esztendő múltán feljuthatunk az élvonalba – pontosította még az elnök. A két támogató, a Bihar megyei- és a Városi Tanács, valamint a tulajdonosok közgyűlésének képviselői is áldásukat adták a kiválónak ígérkező együttműködési szándékra.

Csak a játékosok

Ovidiu Mureşan alpolgármester üdvözölte az „összetartozást”, amelynek kitváló ötlete – mint mondta – Ghilea vállalkozót dicséri. Szerinte így nem válik majd nevetségessé a bihari labdarúgás, mert a fiatal tehetségek, a legjobb bihari játékosok alkotta csapat ütőképesebb lesz, és a Bihar FC technikai vezetése legkésőbb jövő hétfőre össze kell állítsa immár az új keretet. Gavrilă Ghilea, a Luceafărul tulajdonosa is optimista hangnemben nyilatkozott a kialakuló egüttműködésről: – nem akartam vezető szerepet, ilyesmi nem szerepelt a feltételek között, viszont a játékosok és a klub mellett állok majd minden tekintetben. Anyagilag sem leszek érdekelt az új felállásban, különálló klubként folytatja „pályafutását” a Félixfürdői Luceafărul, és a csapat a megyei IV. Ligában folytatja a küzdelmet, nem titkolt feljebbjutási céllal, viszont helyünk üresen marad a pontvadászatban. A később megnevesítendő labdarúgóink a Bihar FC-ben folytathatják, más részük az eddigi Luceafărult erősíti, ugródeszkát biztosítva kiérdemelendő feljebb lépésükhöz.

A II. Liga mérkőzéseinek helyszíne továbbra is a Bodola Gyula Stadion játéktere lesz, míg a Luceafărul a szentmártoni pályát használhatja.

Szántó Sándor