Váradon van a legkevesebb kóbor kutya

Váradon van a legkevesebb kóbor kutya
Február közepén a váradi önkormányzat műszaki igazgatóságának és a Közterület-fenntartó Rt.-nek (ADP) a munkatársai közösen bejárták a várost annak érdekében, hogy felleltározzák, hány ivartalanított vagy nem kóbor kutya van, és ennek alapján egy térképet készítsenek.

Az akció terv részét képezte emellett az is, hogy felmérjék, mekkora humán erőforrás kapacitással rendelkeznek a gazdátlan ebek befogásához. A terepszemle során megállapították, hogy Váradon 50 kóbor kutya él, melyeknek körülbelül 10 százaléka van sterilizálva, illetve rendelkezik mikrochippel, 90 százalékukat pedig a közelmúltban dobtak ki a gazdáik.

Mircea Stejeran osztályvezető azt nyilatkozta: tekintettel vannak arra, hogy ezek a négylábúak a város egyik részéből a másikba migrálnak, a következő időszakban pedig arra törekednek, hogy befogják és a menhelyre szállítsák őket, hogy lehetőleg egyetlen gazdátlan eb se legyen a városban. Szerinte ugyanakkor Romániában Váradon van a legkevesebb kóbor kutya. Amúgy pedig aki gazdátlan ebet lát, a 0726.126.891-es mobilszámot hívhatja hétfőtől péntekig 8-16 óra között.