Váradon tart előadást Nógrádi György

Váradon tart előadást Nógrádi György
Tőkés László európai parlamenti képviselő meghívására, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szervezésében Nógrádi György tart előadást Nagyváradon Migráció, biztonság, Európa címmel.

Az ismert biztonságpolitikai szakértő, közgazdász, egyetemi tanár, a hadtudományok kandidátusa 1949-ben született Budapesten, 1972-ben kezdett el dolgozni a magyar felsőoktatásban, 1997-ben habilitált, és lett docensből egyetemi professzor. Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára. Kutatási területe: biztonsági dilemmák a II. világháborútól napjainkig, a védelemgazdaság makrofolyamatai, politika- és hadtudományok. Magyar nyelven hét, németül két könyve jelent meg.

Nógrádi György egyéb társadalmi tisztségei mellett a Római Klub magyarországi főtitkára, az Euro-Atlanti Klub elnöke, a magyar és az osztrák honvédelmi minisztériumok mellett működő tudományos tanácsok tagja, az UNESCO elnökségi tagja, a Magyar Külpolitikai Társaság és Magyar Hadtudományi Társaság Védelemgazdasági Szakosztályának alapító tagja. A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével 2005-ben tüntették ki.

A nagyváradi közéleti fórumra június 16-án, csütörtökön 18 órától kerül sor a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében, Ezredévi emléktér (ma Libertății) 40. szám alatt.