Váradon lett bajnok a Steaua

Váradon lett bajnok a Steaua
A Nemzeti Ligától korábban búcsúzkodni kezdõ Nagyváradi VSK D&C férfi kézilabda csapata itthon veszített az idei bajnoki címet megszerzõ Steauával szemben.

A korábban a váradi csapatot is vezetõ edzõ, Dumitru Berbece fõvárosi tanítványai leckét adtak korszerû kézilabdázásból a VSK-nak, s egyuttal azt is bemutatták, miért szerzett bajnoki címet a Steaua. Utóbbira pedig roppant egyszerû és frappáns a válasz: tudnak! Elég, ha errõl még annyit írunk, hogy a váradi gárda elsõ gólja csupán a nyolcadik percben esett, ami után kicsit kiengedtek a vendégek, s azt követõ nyolc perc után néhány pillanatra a vezetést is át vehették a Rus tanítványok, ám az elsõ játékrész mégis a vendégek három gólos vezetésével ért véget.

Bajnok és kiesõ

A második játékrészben a Steaua nem sokat teketóriázott, hamar elhúzott  a hazaiaktól: a 44. percben már nem három, hanem immár kilenc góllal vezetett az újdonsült bajnok (hét éve szerzett utoljára aranyérmet a Bukaresti Steaua). Nem is szívóskodtak valami nagyon, csupán annyit teljesítettek és erõlködtek, amennyi ahhoz kellett, hogy magabiztosan és ha lehet, tetemes különbséggel nyerjék meg a meccset. Az utolsó tíz percben pedig már csak a váradi szurkolóknak játszottak, akik sportszerûen megtapsolták a látványos, szebbnél szebb megoldásokat.

VSK D&C–Steaua 27–38 (11–14). Játékvezetõk: Emilian Pop és Mokány Endre (mindketten Vajdahunyadról). Kiállítások: 5–6, hét méteresek: 4–7.

VSK D&C: Leu, Dojcinovic – Dobadjev (7), Simeria (4), Mateas (4), Carstoaia (4), Liberþ, Nedelcu (2), Tasca (2), Steriu (2), Munea (1), Sucurovic (1). Edzõ: Adrian Rus.

 

Lévay Sándor