Váradon lép színpadra Kern András

Kern András Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész lesz látható a kellékes szerepében
Kern András Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész lesz látható a kellékes szerepében
Jövő szerdán, július 6-án veszi kezdetét a Várban az idei Nyári Színházi Fesztivál. A kellékes című darab címszerepét Kern András Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész alakítja.

Alig pár nap múlva kezdődik a Nagyváradi Magyar Diákszövetség, az RMDSZ és a nyíregyházi Mandala Dalszínház szervezésében megrendezett Nyári Színházi Fesztivál. Elsőként E. Streul A kellékes című darabját adják elő. A kortárs német rendező, író és zeneszerző, Eberhard Streul darabja, Parti Nagy Lajos bravúros átiratával, tulajdonképpen egyetlen hosszú monológ: egy színházi kellékes másfél órás lehetősége, önálló show-ja. A történet szerint Bieder József kellékes előadás után teszi a dolgát: betol egy kellékes kocsit, s rendezkedni kezd a kellékei között. Annyira el van foglalva a munkájával, hogy csak kis idő elteltével veszi észre a közönséget, s nem érti, hogyan engedhették be a publikumot, hiszen a mai előadás elmarad! A hajdani segédszínész, az örökös háttérember először roppant zavarba jön, nem tudja, hogyan oldja meg ezt a számára váratlan, már-már szürreális helyzetet, de aztán egyre jobban feltalálja magát, mesélni kezd az életéről, a színházról, hajdan volt nagy színészekről, mulatságos vagy szívszorító anekdotákat, emlékeket idéz fel a kulisszák előtt és a kulisszák mögött történtekről.

Parti Nagy Lajos magyar szövegének nagy erénye fantasztikus ritmusa, frappáns dramaturgiája: a hatásra kiélezett poénokat sokszor fájdalmasabb, szomorúbb emberi történetek kísérik. Az előadás során cserélődnek a hol elementáris, hol borongós anekdoták, színész-karikatúrák, megelevenedik a színház vonzó ellentmondásos világa. Elhangzik az örök igazság is: „És egyébként is: nagy marhaság, ez az egész színház-izé!”

Bieder Józsefet Kern András Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, rendező, író, énekes, humorista, érdemes és kiváló művész hozza el a nagyváradi közönség elé. Kern András A kellékes című darabban is mérhetetlen tehetségről és profizmusról tesz tanúbizonyságot, ezúttal a július 6-ai Nyári Színházi esték kerétén belül. Az este kiváló alkalom, hogy Kern András legendás és sokszínű humorával, a kisemberek ábrázolásának mestereként emlékezetessé tegye az előadást.

Jegyvásárlás

A 21 órától kezdődő előadásra még válthatók jegyek, az RMDSZ Independenţei (Kossuth) utcai székházában, a Nagyváradi Magyar Diákszövetség Sas Palota 2–4. szám alatti székhelyén, illetve a Gekko klubban a T. Vladimirescu utca 40. szám alatt. Jegyeket 16 és 20 lejes áron, míg az összes előadásra érvényes bérletet 99 lejes áron vásárolhatnak az érdeklődők.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .