Váradon is szedi áldozatait a zombidrog

A három fiatal közül kettő a földön feküdt. Fotó: bihon.ro
A három fiatal közül kettő a földön feküdt. Fotó: bihon.ro
A nagyváradiak is láthatták, akár testközelből is, hogy milyen hatással van a zombidrog az emberekre, ugyanis három fiatal fiú vasárnap délután a Decebal sugárúton bedrogozva lődörgött, illetve feküdt a földön.

Videófelvétel is készült róluk, melyen látszik, hogy közülük ketten összerogyva feküdtek a földön, harmadik társuk pedig az úttesten lődörgött. Zombidrog fogyasztásának jeleit mutatta a viselkedésük: a kábítószer a marihuána hatóanyagát tartalmazza, azonban akár harmincszor erősebb is lehet, az is megeshet, hogy a fogyasztója epilepsziás rohamot kap. A szer fogyasztása leállíthatja a vese- és májfunkciókat, halálossá is válhat. Népszerűsége valószínűleg abban rejlik, hogy hatása erős, egy adaghoz pedig 25–30 lejért is hozzá lehet jutni. A drog hatása alatt álló fiatalokon is látszott ez az „erős” hatás, ugyanis szinte mozgásképtelenné váltak, üveges tekintettel meredtek maguk elé.

Drogok hatása alatt

Egy járókelő értesítette a mentősöket, akik már csak két személyt találtak a helyszínen, egyikük elutasította a kórházba szállítást. Egy személyt azonban, egy 21 éves fiatalembert a mentősök a sürgősségire szállítottak, azonban visszautasította a pszichiátriára való beutalást; egyébként magánál volt és együttműködő, saját felelősségére ment el a sürgősségi osztályról. A Decebal sugárút környékén maradt fiatalembert a csendőrök találták meg, igazoltatták, kiderült, hogy kábítószer van nála, amit el is koboztak. Az üggyel a helyi rendőrség foglalkozik.

Ugyanazon a napon egyébként nemcsak a Decebal sugárúton voltak zombidrogosok, hanem Szőllősön is, erről is készült videófelvétel. Két fiatalember mozdulatlanul, meredten, furcsa pozícióban állt, valószínűleg ők is drogok hatása alatt voltak.