Váradon a Milagro Santana Tribute Band

Akt.:
Fotó: Alexandru Niţescu
Fotó: Alexandru Niţescu
A Szent László Napok első nagyszínpadi koncertjén a magyarországi Milagro Santana Tribute Banddel ismerkedhettünk meg, egy olyan zenekarral, amelynek ez volt az első határon túli fellépése.

Ugyan a színpad előtt a pénteki kora esti órákban még kevesen álltak, de ők annál nagyobb lelkesedéssel fogadták a ritmusos, táncra csábító dalokat. A koncerten felcsendültek Santana legismertebb dalai, mint például a Smooth, a Maria Maria, a Corazon Espinado, a Black Magic Woman, az Europa és az Oye Como Va, valamint néhány újabb dal is. A banda tagjainak – Csonka Zoltán (gitár), Belicza András (timbales, vokál), Radi Tamás (billentyű), Bakó Árpi (basszus gitár), ifj. Csonka Zoltán (gitár), Kiss Imre (dob), Uzsorás Ádám (vokál), Monori Jani (kongák) – célja, hogy Santana zenéjét szabad értelmezésben élővé tegyék koncertjeiken, és ez Váradon sikerült is, a közönség kérte, máskor is térjenek vissza városunkba.

Napfény, vidámság

Az est során egyébként egy érdekesség is elhangzott, mégpedig az, hogy a világ egyik legnagyobb gitárosa, Carlos Santana egy Szabó Gábor nevű magyar gitáros tanítványa. A Milagro Santana Tribute Bandet Carlos Santana 1986-os budapesti koncertjének élménye és a mexikói gitáristen zenéjéből áradó napfény, vidámság, illetve szépség továbbadásának igénye hívta életre 2010-ben.

P. Nagy Noémi