ERDON Országos hírek

2007.07.31. 09:30

A párbeszéd folytatásáról egyeztek meg

<p>Kolozsvár - A párbeszéd folytatásáról egyezett meg hétfőn Kolozsváron Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke és Tőkés László református püspök, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke.</p>

Az RMDSZ és az egyházfőt független európai parlamenti képviselőjelöltként támogató hat erdélyi magyar civil szervezet küldöttségeinek találkozója után Markó és Tőkés sajtótájékoztatón bejelentette: közös munkacsoportot hoznak létre, amelynek tagjai megpróbálják majd augusztus 24-ig egyeztetni a két fél által benyújtott javaslatokat.

Tőkésék úgynevezett nemzeti összefogás listát terjesztettek elő, az RMDSZ pedig "olyan közös célokat fogalmazott meg", amelyekben vélhetően mindkét oldal egyetért. Tőkés közölte: hajlik arra, hogy az RMDSZ listáján induljon az európai parlamenti választásokon, de erre a napirendi pontra csak azt követően térnek rá, ha valamilyen konszenzust sikerül kialakítani augusztus végéig. (MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!