Váradiak uralták a „strandröpit”

Váradiak uralták a „strandröpit”
Csak nagyváradi strandröplabdacsapatok állhattak fel a dobogóra a hét végén a megyeközpontban megrendezett országos bajnokság vasárnapi döntőjét követően.

A nagyváradi Városi Strandon a vasárnapi döntőkkel befejeződött a férficsapatok (szám szerint 24 szatmárnémeti, bukaresti, kolozsvári, aradi, konstancai és nagyváradi) részvételével megrendezett pénzdíjas (4 ezer eurót osztottak szét a résztvevők között) országos strandröplabda-bajnokság, amely teljes nagyváradi sikert hozott, miután a dobogó mindhárom fokára a sebes-Körös-parti várost képviselő alakulatok állhattak fel. Az első helyen a címvédő Cătălin Lelea, Marius Mascovici kettős alkotta Mikasa nevű gárda végzett megelőzve az Arynas (Adrian Holhoş és Daniel Todoran), valamint a Nepoţii (Emil Lung és Moise Abrudan) csapatokat.

Jegyzőkönyv

A torna elődöntőjében született eredmények: Mikasa–Nepoţii 2–1 (17–21, 21–16, 17–15) és Aryans–Bukaresti Arcada 2–1 (21–17, 16–21, 15–13). A bronzmérkőzésen: Nepoţii–Bukaresti Arcada 2–0 (21–9, 21–9); a döntőben: Mikasa–Aryans 2–0 (21–16, 21–17). Az évtizedek óta egyik legrangosabb és legizgalmasabb torna végén a szervezők két különdíjat is kiosztottak, így a torna legjobb játékosának a bukaresti Dragoş Mureşant választották, a legtechnikásabb röplabdázó címet a váradi Adrian Holhoş érdemelte ki.