Váradiak sikere tájfutásban

Váradiak sikere tájfutásban
A nagyváradi Ady Edre Líceum volt és jelenlegi diákjai kiemelkedő eredményeket értek el az országos tájfutó bajnokságon és a váltóbajnokságon.


A részletekről Závodszky Tamás tanár, az Ady Líceum Sportklub elnöke és edzője tájékoztatta lapunkat, elmondva, hogy az augusztus 26-28 között a Nagybánya körüli erdőkben lezajlott országos váltó tájfutó bajnokságon remekeltek az Ady Lícem Sportklub juniorjai. A 13-14 éves korosztályú lányok versenyében első helyen végzett a Deák Bernadett, Máramarosi Dóra és Divin Judit alkotta váltó, míg a Máramarosi Rita, Marton Dorottya és Kürt Varsoczky Réka összeállítású csapat második lett, sőt, a negyedik helyet is a váradi sportklub egyik csapata szerezte meg. A 17-18 éves korosztályban a fiúk versenyében második helyezést ért el a Dézsi Tamás, Divin Péter, Vezsenyi Ákos összetételű csapat. Ugyancsak remekeltek az adysok a szeptember 2-4 között Jászvásár közelében rendezett Országos Egyéni Tájfutó Bajnokságon is. Závodszky Tamás elmondta, hogy a sportklub versenyzője, Divin Péter három különböző számban is dobogós helyezést ért el: sprintben harmadik, középtávon második, a normál távon pedig első lett, míg a lányoknál a huga, Divin Judit második lett a sprintben és a középtávú számban is. Ezen kívül a húsz éves korosztály versenyében a férfiaknál Ferenczi Márk sprintben második, középtávon harmadik lett. Az edző, klubvezető elárulta, hogy az Ady Líceum Sportklub két tagja, Divin Péter és Dézsi Tamás is képviseli Romániát a szeptember 8-10 között Macedóniában zajló Dél-Kelet-Európa tájfutó bajnokságon a juniorok között.

Sikeres sportklub

Kérdéseinkre válaszolva Závodszky Tamás elmondta, hogy a nagyváradi Ady Endre Líceumban nagy hagyománya van a tájfutásnak, és az iskola sportegyesületét is azért alakították át klubbá, hogy annak tagjai a profi, leigazolt sportolók között versenyezhessenek. „Ha ezt nem tettük volna meg, akkor részt vehetnénk ugyan a Román Tújfutó Szövetség által rendezett megmérettetéseken, de csak versenyen kívül, illetve hivatalosan csak az országos iskolás tájfutó bajnokságon vehetnénk részt” – fejtette ki. Az Ady Endre Sportklubnak több szakosztálya van, és bár főként az Ady Líceum diákjai jelentik számára a fő válogatási alapot, de a sportklub nyitott bárki előtt, aki annak keretében kíván sportolni, tette hozzá végül Závodszky Tamás.

Pap István