Váradi zenekar az Untoldon

Váradi zenekar az Untoldon
Egy nagyváradi zenekar is fellép a Kolozsváron augusztus 4-7. között megszervezett, tavaly nagy sikernek örvendő Untold zenei fesztiválon.

A Whodo egy háromtagú (Huszár Csongor, Lengyel Levente és Döbröndi Lóránt), progresszív house zenét játszó zenekar. A fiúk a közös bulizások hatására arra a következtetésre jutottak, hogy a zene a mindenük. Imádták a nagyobb producerek slágereit hallgatni, idővel barátok lettek, s úgy fogant meg a Whodo zenekar megalapításának ötlete, hogy szerettek volna egy következő szintre lépni. Manapság ugyanis az, hogy valaki dj-zik, már nem elég, kell jó zenéket is szerezni, fenn kell maradni minden téren. Úgy döntöttek tehát, hogy önmenedzseléssel egy teljesen új projektbe kezdenek, s így született meg a Whodo, mely névválasztásnál fontos szerepet játszott, hogy egyszerű, lehetőleg rövid, és könnyen megjegyezhető legyen. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy azelőtt is foglalkoztak már dalszerzéssel, egy külön ilyen tanfolyamot is elvégeztek Budapesten. Folyamatosan fejlődtek, s elhatározták, hogy ezt másokkal is megosztják. Megalakult tehát a Whodo-projekt, vagy zenekar, ahogy a fiúk fogalmaznak, azért három taggal, hogy tripla lendülettel, tudással és tapasztalattal harcoljanak közös céljuk eléréséért. Az We Are című klipjüket a legnézettebb magyarországi zenecsatorna is játszotta az elmúlt hónapokban.

Huszár Csongor csütörtökön azt nyilatkozta az Erdély Online-nak: a fesztivál utolsó napján, vagyis vasárnap lépnek fel a Stormkeep Stage by Redbull színpadon, és természetesen új számmal is készülnek. Amúgy a közeljövőben más új szerzeményekkel is fognak jelentkezni, melyek még kiadásra várnak.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: , ,