Váradi vívóérmek a Lordeco-kupán

Gyerek- és ifjúsági korú párbajtőrvívók részvételével nemzetközi megmérettetés helyszíne volt az elmúlt hét végén a nagyváradi Era Shopping üzletközpont.

A rangos nemzetközi versengésen aradi, craiovai, temesvári, bukaresti, élesdi, békéscsabai, debreceni és nagyváradi sportolók vettek részt, s utóbbiak öt dobogós helyet szereztek a 120 vívót felvonultató seregszemlén. A 8-9 éves fiúk között az élesdi David Bucur harmadik, lányoknál Barabás Sára (Crişul) első, a 10-11 éveseknél pedig Kurucz Csenge (Crişul) harmadik lett. A 12-13. éves fiúk korosztályában Dominic Olar második, Bíró Dávid harmadik helyen végzett (mindketten Crişul). Olar a 14-15. évesek között is indult, ahol harmadik volt.

Erőtriatlon

A hét végén Élesd városa adott otthont a 42 sportolót felvonultató erőemelő versengés harmadik, befejező fordulójának. Az ifjúsági korú „erős emberek” összecsapásában az alábbi végső sorrend alakult ki: 1.Adrian Roşca (Nagyváradi Rapid), 2. Jozef Vencel (Élesd), 3. Ştefan Serghişan (Nagyváradi Over Lifting). A felnőtteknél a következő volt a sorrend: 1. Florian Lupşe (Over Lifting), 2. Dan Blaj (Nagyváradi Rapid), 3. Balogh Gergő (Over Lifting).

Szántó Sándor

Címkék: ,