Váradi siker a Loki ellen

Váradi siker a Loki ellen
Egygólos sikert (1–0) aratott szerdán Debrecenben a Nagyváradi Bihar FC másodosztályú labdarúgócsapat a Loki ellen. A találkozót számos szabálytalanság „tarkította”.

Két mérkőzést is láthattak szerdán azok a debreceni szurkolók, akik kilátogattak az Oláh Gábor utcai műfüves pályára; előbb a DVSC-TEVA azon csapata lépett pályára, amelyben elsősorban a fiatalok és a sérülésből nemrég felépült labdarúgók játszottak a Nagyvárad ellen, majd a Létavértes és a DVSC U19-es csapata küzdött a Temesvár ellenében.

A román második vonalban szereplő Nagyvárad elleni felkészülési találkozó elején egy-egy helyzetet dolgozott ki mindkét fél, ám ezt követően inkább a mezőnyben pattogott a labda, a kapuk nem forogtak veszélyben. Nagy volt a küzdelem, aminek az lett a vége, hogy egyre több lett a szabálytalanság, és kakaskodásban sem volt hiány. Bő félórányi játékot követően vezetéshez jutott a Nagyvárad csapata: egy bal oldali akciót követően a napokban Debrecenbe érkező Polekszics Bucur lövésénél még védeni tudott, de a kipattanó labdát Opriceană a kapuba helyezte.

Kihagyott helyzetek

A második félidőben sem nyugodtak a kedélyek, továbbra is kemény összecsapások tarkították a meccset, az egyik román játékost cserével végleg ki is kellett állítani, de szerencsére a játék is megélénkült, több helyzet alakult ki a kapuk előtt. Kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, felváltva adódtak lehetőségek a csapatok előtt, de a helyzeteket nem tudták gólra váltani a felek. A hajrában fölénybe került a Debrecen, a vendégek kontrákkal próbáltak gólt szerezni, de egyik fél sem járt sikerrel, így az eredmény nem változott, nyert a Bihar FC 1–0 arányban.

Jönnek a spanyolok

Az elutazás előtt egyébként Gheorghe Silaghi edző azt nyilatkozta, hogy az eredmény másodlagos fontosságú, ő inkább arra kíváncsi, hogyan képesek a játékosai kialakítani a helyzeteket, mennyire fedik le a középpályát, s nem utolsósorban hogyan védekeznek. A technikai vezető azt is elárulta, hogy a 23 éves spanyol csatár, Hugo Salamanca Perala, valamint két honfitársa meggondolta magát, így ők a napokban csatlakoznak a kerethez a magyarországi edzőtáborban.

Tények

DVSC-TEVA–Nagyváradi Bihar FC 0–1 (0–1). Debrecen, Oláh Gábor utcai műfüves pálya, mintegy 200 néző. Gólszerző: Opricean[ (32. p.).

DVSC, I. félidő: Polekszics – Nagy Z., Bíró, Szűcs, Éles – Nagy R., Demjén, Rudolf, Vinicius – Aguie, Rikanovics. II. félidő: Polekszics – Karacs, Oláh, Vukmir, Fodor – Lucas, Kiss Z., Spitzmüller, Rezes – Nessamou, Sztojkov.

Bihar FC: Lipitor – Adam Achim, Ambrus, Gongolea, Cosma – Opriceană, Săndulescu, Mihu – Răzvan Radu, C. Bucur, Voicu Florea. Játszott még: Miheş, Ţârcă, Lukács, Andor, Muscă, Lőrincz, Széles és Pocian.

Kapcsolódó cikkek: