Váradi kyokushin karatékák sikere a Szolnok Kupán

Váradi kyokushin karatékák sikere a Szolnok Kupán
A Nagyváradi GYM Sportklub hét karatékája vett részt szombaton a magyarországi Szolnokon rendezett hagyományos, nemzetközi kyokushin karate megmérettetésen. Rajtuk és más román klubok képviseletében részt vevõ sportolón kívül nyolc ország (Franciaország, Görögország, Horvátország, Kazahsztán, Litvánia, Magyarország, Oroszország, Szlovákia) mintegy 130 versenyzõje indult.

A váradi csapat (edzõ: Anca Wallmen-Chiril[) öt éremmel gazdagodott. A kötelezõ felnõtt kata gyakorlatban a váradi Viviana Chiril[ nagy meglepetésre bronzérmet szerzett az igen erõs mezõnyben. Ugyanebben a számban a többszörös Európa-bajnok Anca Wallmen-Chiril[ magabiztosan végzett az elsõ helyen.

A 65 kg felettiek versenyében Viviana Chiril[ újabb érmet – azúttal egy aranyat – szerzett. A férfiak között az Európa-bajnok (80 kg alattiak) Marius Ila§ most „csak” a második helyen végzett. A 90 kg felettiek versengésében Alex Wallmen szerzett ezüstérmet, s õ törte el a legtöbb deszkát is, ám a mérlegelésnél súlyosabbnak bizonyult ellenfelénél, s így be kellett érnie a második helyezéssel.