Váradi fotósok Ungváron

Váradi fotósok Ungváron
Június 30-án, múlt csütörtökön nyitották meg a Kárpátaljai Regionális Könyvtárban, Ungváron az Ősz Voronețen című fesztivál keretében a Kultúrház George Gavrilean termében a Dialógus… című nemzetközi fotóművészeti vándorkiállítást.

 

A tárlatot abból a 100 darab fekete-fehér, és színes fényképből állították össze, melyeket Arsene Florin (RO), Dancoglu Constantin EFIAPb (RO), Ciobotaru Ioan (RO), Ciurea Valeru (RO), Gabor Ovidiu (RO), Kajtár Tibor (HU), Mészáros Ödön (HU), Mocanu Dorin (RO), Paladean Vasile (UA), Petrila Gheorghe EFIAP (RO), Rusu T. Victor (RO), Săteanu Felician (RO), Sburlan Nicolai (RO), Szabó Attila (RO), Toma Andrei (MD), Tóth István AFIAP (RO), Tudorel Ilie (RO) és Turcza Hunor (RO) készített.

A tárlatot Volodimir Norba fotóművész, a Kárpátaljai Fotográfiai Egyesület elnöke, valamint Tóth István AFIAP fotóművész, az Euro Foto Art Egyesület elnöke nyitotta meg, akit elkísért egy héttagú magyarországi és romániai alkotógárda is. A romániai csoport tagjai: Petrila Gheorghe EFIAP, Gabor Ovidiu és Gardó Zoltán fotóművészek Nagyváradról. A magyarországi csoport tagjai: Mészáros Ödön, a Nemzetközi Egyesület magyarországi alelnöke Budapestről, Gavaldik Zoltán, Holocsi Kálmán és Kajtár Tibor fotóművészek Szolnokról. Másnap a romániai és a magyarországi alkotók Ungváron és környékén fotósétákon vettek részt. A kiállítás két hétig áll a közönség rendelkezésére, a belépés díjtalan.