Váradi ezüstérem a Budapest Bajnokságon

Váradi ezüstérem a Budapest Bajnokságon
Nemzetközi részvétellel az elmúlt héten tizedik alkalommal rendezte meg az illetékes magyar szakszövetség Budapest Nyílt Bajnokságát modern karatéban. A versengésen összesen 741 versenyző indult.

A rangos versengésen nyolc ország sportolói (Csehország, Hollandia, Irán, Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Ukrajna) vettek részt. Romániát a Nagyváradi Gyremekek Háza Shogunul Sportklub, a Resicabányai Gyermekek és Diákok Háza, az Aninai Sport-Star Sportklub, az Aradi Banzai Karate Sportklub, a Szászrégeni Master Karate Sportklub és a Nagykárolyi Olimpic Sportklub képviselte a megmérettetéseken. A leglátványosabb és legszínvonalasabb összecsapást a fináléban a többszörös Európa- és világbajnok szlovák Éva Medvedova vívta a váradi Shogunul versenyzőjével, Andra Hirisc[uval, a tavalyi vb bronzérmesével, s kettejük párharcában a szlovák kislány bizonyult a jobbnak, aranyérmet szerzett, Hirisc[u pedig ezüstöt.

Modern gladiátorok
– A Magyar Karate-szövetség minden dícséretet megérdemel a nagyszerű rendezésért – mondta hazatérésük után Ioan Vaida, a román küldöttség vezetője. – Szombat este zsúfolt nézőtér előtt szenzációs show keretében zajlottak a felnőtt versengések, fényjátékkal és füstfüggönnyel, hogy azt hittük, napjaink gladiátorai küzdenek a játéktéren – említette még a szakvezető Ioan Vaida.

Lévay Sándor