Váradi érmek a Világjátékokról

Váradi érmek a Világjátékokról
A váradi Bianca Benea, Handlery Anna és Bíró Dávid kiválóan szerepeltek a World Children Games elnevezésű világversenyen a gyerekkorú párbajtőrvívók között.

Törökország fővárosa, Ankara adott otthont az elmúlt héten a gyerekkorosztályú sportolók részvételével első alkalommal megrendezett világversenynek, a World Children’s Games-nek, amelyen 13 éves korosztály alatti gyerekek indulhattak.A versengésen huszonhárom ország többszáz képviselője vetélkedett tizenhárom sportágban. A román versenyzők labdarúgásban, cselgáncsban, kosárlabdában, atlétikában és vívásban szereztek érmeket. A vívópástokon remekeltek a váradi gyerekek is: Bianca Benea, Handlery Anna és Bíró Dávid, a Nagyváradi Crişul Sportklub párbajtőrvívói (edzők: Nicolae Ille, Csordás Róbert) dobogós helyeken végeztek.

Reménységek

A lányok csapatbajnokságában a román párbajtőr válogatott (a váradi Bianca Benea, Handlery Anna, valamint két bukaresti kislány, Alexandra Predescu és Andreea Pacioaga, edzőik: Alina Ciuculescu és Csordás Róbert) bejutott a döntőbe, ahol nagy küzdelem után 45–43 arányú vereséget szenvedett a magyar nemzeti csapattól. Az egyéni megmérettetések során is jól szerepeltek a párbajtőrvívók: a fiúk között a váradi Bíró Dávid, lányoknál pedig Alexandra Predescu nyakába akasztottak bronzérmet a szervezők. A váradi fiatalember teljesítményéről még annyit, hogy szakemberek és Ille edző szerint a hazai és váradi vívósport legnagyobb reménysége.

Címkék: ,