Várad–Eger-meccsek a LEN-kupában

Várad–Eger-meccsek a LEN-kupában
A vízilabda LEN Kupa oda-visszavágós rendszerű nyolcaddöntőjében a Nagyváradi Leonardo VSK a magyar Brendon Eger együttesével került össze.

A Nagyváradi leonardo VSK-nak az egyik legnehezebb ellenfél jutott a vízilabda Len Kupa oda-visszavágós rendsezerű nyolcaddöntőjében: a tegnapi budapesti sorsoláson az a Brendon Eger került a váradiak útjába, amelynek keretében több világ- és olimpiai bajnok pólós szerepel. Elég csak Biros Péter, Kis Gágor vagy Varga II. Zsolt nevét említenünk. Az első mérkőzésekre november 24. vagy 25-én, míg a visszavágókra december 8. vagy 9-én kerül sor. A sorozatban érdekelt másik magyar csapatnak, a Szegednek már sokkal nehezebb dolga lesz, miután az olasz Cataniaval találkozik. A LEN Kupa, nyolcaddöntőjének további párosítása: Dinamo Moszkva (orosz) – CN Barcelona (spanyol), Budvanska Rivijera (montenegrói) – CSZK Moszkva (orosz), Terrassa (spanyol) – Sabadell (spanyol), Sibenik (horvát) – Spandau 04 (német), Split (horvát) – Sturm Csehov (orosz), Savona (olasz) – Panioniosz (görög).

 

„Halálcsoportban” 

Az Euroliga 16 csapatos fötábláján egy csoportba került a két magyar együttes, a bajnok Vasas és a Honvéd. Az első számú sorozatban a legjobbak mezőnyét négy csoportba osztották, s ezek közül egyértelműen a legerősebb kvartettben kell majd helytállnia a két magyar együttesnek. A C jelű „halálcsoportban” a Vasas és a Honvéd mellett az előző Final Fourt pedig megnyerő horvát Jug Dubrovnik, továbbá a görög Ethnikosz küzd majd meg a két továbbjutó helyért. A további csoportbeosztások, illetve a párosítások, A csoport: Olympiakosz Pireusz (görög), Kazan (orosz), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Mladost Zagreb (horvát); B csoport: Pro Recco (olasz), CN Marseille (francia), Primorac Kotor (montenegrói), Szpartak Volgograd (orosz); D csoport: Partizan Beograd (szerb), CNA Barceloneta (spanyol), Brescia (olasz), Posillipo (olasz).