ERDON Bulvár

2008.11.24. 15:06

Furcsa fordulat Michael Jackson ügyében

<p>Az utolsó pillanatban megegyezésre jutottak Michael Jackson és a popsztárt több millió dollárra perlő bahreini Abdullah sejk ügyvédei.</p>

Az 50 éves amerikai énekes már elindult Londonba, hogy bíróság elé álljon, amikor értesítették a megegyezésről. "Éppen készült felszállni a gépre, amikor jogászai azt tanácsolták, hogy halassza el az utat, mert elvi megegyezésre jutottak a peres féllel" - mondta vasárnap Jackson szóvivője.

A hétfői tárgyalás ezért elmaradt, pedig a bíróság a nagy sajtóérdeklődés miatt már a múlt héten kénytelen volt bevezetni a tárgyalótermi jegyrendszert. Csak azok az újságírók lehettek volna jelen a meghallgatáson, akiknek jutott helyjegy. A megegyezés részleteit a szóvivő nem ismertette, a felperes egyelőre nem nyilatkozott.

Jackson és Abdullah bin Hamad al-Kalifa, a bahreini uralkodó második fiának kapcsolata 2005-ben, a felmentéssel végződött gyermekmolesztálási ügy után kezdődött, amikor Jackson elfogadta a sejk meghívását, és gyermekeivel Bahreinbe vonult a nyilvánosság elől. Abdullah szerint Jackson megszegte a szerződésüket, amely szerint a popsztárnak egy lemezt és egy színdarabot kellett volna készítenie közösen a herceggel, és meg kellett volna írnia az önéletrajzát. Jackson fél év után, 2006-ban hagyta el a perzsa-öbölbeli királyságot. A közös produkciókból és a könyvből végül nem lett semmi. A szerződésszegés miatt a sejk hétmillió dollár (1,5 milliárd forint) kártérítést követelt a sztártól.

Jackson ügyvédei arra hivatkoztak, hogy nincs is aláírt szerződés, az anyagi támogatás pedig ajándéknak minősül a bőkezű, de naiv amatőr popzenész sejktől, aki vonzódik a sztárokhoz.

Az első tárgyalási napokon kiderült, hogy Abdullah egymillió dollárt fizetett, még mielőtt Jackson Bahreinbe utazott, és rendezte a Neverland ranch - a sztár otthona - 35 ezer dolláros rezsiszámláját. A sejk állta a gyermekrontási ügy 2,2 millió dolláros ügyvédi költségeit is, és kifizette a sztárt támogató motivációs tanácsadó, lelki vezető guru 300 ezer dolláros honoráriumát. Jackson és családja aztán hat hónapig a bahreini uralkodó család vendége volt, de a sejknek az egyik testvérére, Jermaine Jacksonra is maradt figyelme. 450 ezer dollárt költött rá és vásárolt neki egy Rolls-Royce luxusautót.

  • Perelik Micheal Jacksont
  • Beteg Jacko - nem tanúskodna
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!