Várad akarja a váradi repteret

Várad akarja a váradi repteret
A nemzetközi Tarom járatok megszüntetése a váradi reptérről újabb alkalmat szolgáltatott Ilie Bolojan számára, hogy a helyi önkormányzatnak helyet követeljen a reptér igazgatótanácsában.


Tegnapi sajtótájékoztatóján reflektált Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere a nagyváradi reptér helyzetére. Elmondta, hogy 2018 januárjában több mint húszezer utas fordult meg a reptéren, míg 2019 januárjában ez a szám ötezerre eset vissza. Éves összehasonlítást is adott (noha ebből az évből még csak két hónap telt el), eszerint 2018-ban 220 ezer utas fordult meg a váradi reptéren, az idén azonban mintegy 60–70 ezer utasra lehet számítani. Kifejtette: a légi forgalom 10–15 százalékos növekedése új munkahelyeket teremt a városban a szolgáltatási szektorban, így értelemszerű, hogy a külföldi járatok kiesése a város fejlődését is visszaveti, ráadásul a Bihar megyei lakosok több kilométert kell utazzanak azért, hogy a debreceni, a kolozsvári, a temesvári vagy a szatmárnémeti reptérről utazzanak. Azt elismerte, hogy az elmúlt években volt egy kisebbfajta válság a személyi légi szállítás piacán, de ha Debrecen, Temesvár, Kolozsvár reptereinek ennek ellenére sikerült növelniük az utas- és járatszámokat, ez azt jelenti, hogy a váradi reptér menedzsmentjével van gond, fejtette ki.

Súlyos problémák

Bolojan felsorolta, melyek azok a súlyos problémák, amelyeket ki kell iktatni ahhoz, hogy pozitív változások történjenek a váradi reptér működtetése tekintetében. Bolojan szerint a legfőbb hiba az, hogy a repteret hozzá nem értő emberek irányítják. Elmondta, hogy a reptér parancsnokán és az ő helyettesén kívül újságíró, könyvelő, topográfus, jogi tanácsadó, biztosítási ügynök, talajjavító szakember és közgazdász végzettségű emberek vannak az igazgatótanácsban, akik ezt megelőzően soha nem tevékenykedtek ezen a szakterületen, ami nagy baj egy olyan kemény globális konkurrenciális közegben, mint a légügyi szállítás. Bolojan szerint az igazgatótanácsban jelen kellene lennie Nagyvárad legnagyobb munkáltatói képviselőjének, a legfontosabb félixfürdői és nagyváradi hotelek képviselőjének és a nagyváradi önkormányzat képviselőjének is, a város pedig anyagilag is támogathatná a repteret, ha bevennék az önkormányzatot a reptér üzemeltetésébe. Ehelyett a megyei tanács pártalapon nevezett ki három RMDSZ-es, egy szociáldemokrata párti és két liberális demokrata kötődésű tagot az igazgatótanácsba. Bolojan gúnyűzésnek minősítette azt, hogy az igazgatótanács 132 ezer lejes juttatást szavazott meg magának, miközben járatok szűntek meg a váradi reptéren. Megemlítette azt is, hogy egyes légitársaságok nem akarnak tárgyalni a Bihar Megyei Tanáccsal, mert a bizalmas tárgyalásokon elhangzó információk kiszivárognak. A polgármester kifejtette, hogy egy új reptér csak akkor tud betörni a piacra, ha a környező reptereknél kedvezőbb reptéri illetékeket kínál a légitársaságoknak. Mint mondta, a váradi illetékek valamivel kisebbek a közelünkben lévő reptereken alkalmazott illetékeknél, de úgy tűnik, ez nem elegendő, ezért még alacsonyabb díjszabásokat kellene bevezetni és alkalmazni mindaddig, amíg a légi járatok be nem járatódnak a reptéren. „Felhívást intézek Pásztor Sándorhoz, a Bihar Megyei Tanács elnökéhez, hogy üljünk le a tárgyalóasztalhoz, hogy lássuk, mit tudunk tenni” – fogalmazott végül Ilie Bolojan. Arra a kérdésünkre, hogy ki lenne konkrétan az a személy, akit a nagyváradi önkormányzat jelölne a reptér igazgatótanácsába, Ilie Bolojan csak ennyit mondott: „Egy szakértő”.

Pap István