Vannak fontosabb dolgok!

Vannak fontosabb dolgok!

Szatmárnémeti – Erdei D. István parlamenti képviselő és Szabó Károly szenátor tegnap sajtótájékoztatót tarottak a romániai törvénykezés és a kormányválság valamint az Európai Parlament heti történései kapcsán.

Szabó Károly szenátor véleménye szerint nem az államfő leváltása körüli huza-vona a legfontosabb probléma jelenleg Romániában. Sokkal kétségbeejtőbbnek tartja, hogy az uniós csatlakozás következtében elérhetővé vált uniós támogatásokat nem használjuk ki eléggé. Ebben szeretné a legnagyobb előrelépést látni.

Az Európai Parlamentben megszavazásra került az első olyan európai uniós irányelve, amely a szellemi tulajdonjogok megsértése esetén alkalmazandó szankciók területén is harmonizálná a nemzeti büntetőjogi intézkedéseket. A szenátor úr “keménynek” találja a törvényt és szeretné, ha a piac érdekei miatt nem sértenék a lakosságot emberi jogainak gyakorlásában.

Az internet egyre nagyobb térhódítása folytán a termékhamisítás sokmillió euróval csökkenti az unió összjövedelmét. Fontos megbeszélés tárgyát képezte a roaming díjak egységessé tétele is.

A szolgáltatók drasztikus árcsökkentést szeretnének, a miniszterek óvatosabban tennék meg a kötelező lépéseket. Ugyanilyen egyeztetések folynak légi- és vasúti közlekedés szabaddá tételében, azon alapelv mentén, hogy minden európai polgár egyenlő jogokkal rendelkezik..