Van aki mutatja az utat, csak követni kell!

Jó érzés tudni, hogy Ady városában születtem, itt nőttem fel és olyan pályát választottam, ami kitöltötte egész életemet! Úgy érzem, sikeres éveket éltem meg ebben a csodálatos színházban, ahol szerettek és tapsoltak nekem, ahol úgy éreztem, hogy minden erőmmel magyar népemet szolgáltam, hidegben, forró nyárban lelkesen.

Az akkori igazgatóm nem is akart elengedni nyugdíjba, de úgy éreztem, ez a 42 év elfárasztott és a sok izgalom után jön a megérdemelt pihenés. Az ember élete olyan parány, mint egy sóhaj, úgy rohan az idő, hogy észre sem vetted, máris öreg ember lettél.

Helyt állni

Voltak olyan idők, amikor bátorság, merészség volt helyt állni, és vannak közöttünk ma is olyan emberek, akik hitükért, szabad gondolkodásukért bátran kiállnak, ezért nem is értem azokat, akik bár semmit nem tettek le a szabad gondolkodás oltárára, nem szégyellik a szájukra venni, kritizálni és ócsárolni egy olyan tisztán gondolkodó és miértünk igaz hittel dolgozó embert, mint a Püspök urunk! Meglepetten tapasztaltam, hogy senki nem kapta fel a fejét a református hívek közül, megálljt parancsolva ezen ferde gondolkodású embereknek. A Püspök úr szerintem a legnagyobb magyar, a legbátrabb és legőszintébb híve, támogatója minden magyar ügynek, gondolatnak! Mindazok, akik ezt nem akarják tudomásul venni, vagy nem akarják megérteni, készakarva rosszakarói népünknek, fogyó nemzetünknek! Mint ahogy a megjelent könyvemben leírtam, a „forradalmi szikra”, ami elhozta a régi rezsim bukását is az ő nevéhez fűződik, és eljön még egy olyan kor, egy olyan pillanat, amikor mindezt a román nemzet is elismeri!

Követni lehet, kell

A tusnádfürdői és bálványosi találkozók csak megerősítik a Néppárt tagjának, Tőkés László püspök úrnak az óriási szerepét, igazi nagyságát! Nekünk csak egy a feladatunk, szívvel-lélekkel mellé állni és örülni, hogy ebben a zavaros világban van egy igaz ember, akit követni lehet, követni kell; Isten dicsőségére!

Mogyoróssy István, Nagyvárad