Változtatnának a számlalottón

Változtatnának a számlalottón
A képviselőház pénzügyi bizottságának javaslata szerint maximum száz pénznyereményt osztanának ki ezentúl a számlalottón.

A módosítási javaslat Eugen Teodorovici pénzügyi minisztertől származik, az indok pedig az, hogy így jelentősebbek lennének a számlalottón nyert összegek. Az első, áprilisi húzás nyomán ugyanis több mint 15 ezren jelentkeztek nyerő számlákkal, így az egymillió lejes nyereményalap elosztását követően egy nyerő számla 66 lej felvételére jogosítja tulajdonosát. A miniszter szerint az is megoldás lenne, hogy egyáltalán ne számítson a számla értéke, csak a kiállításának a napja, és az aznapiak közül húzzák ki a száz nyerőt. „A lényeg az, hogy a vásárlókat a számla igénylésére késztessük ezáltal” – mondta a miniszter.
A javaslat szerint azok, akik fel tudnak mutatni egy „nyerő” számlát, egy automatikusan generált egyéni iktatószámot kapnak. Amennyiben a megfelelő számlák száma túllépi a százat, akkor az összes közül húzzák majd ki azt a százat, mely ténylegesen nyerő lesz. A bizottság javaslatát az elkövetkezendőkben a képviselőház vitatja majd meg.

Címkék:


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .